Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Vrei sa te prinda vara pe val, la propriu? Inscrie-te la cursuri de navigatie!

Cine asteapta venirea verii, se gandeste deja la mare, soare si vacanta. In acest an insa, intreaga experienta poate fi dusa la urmatorul nivel: cei care sunt pasionati de iesirile in larg cu ambarcatiunea proprie se pot inscrie la o scoala nautica, pentru a obtine un permis. Apoi, cu permisul in buzunar, zarile se vor lasa cucerite mai usor, avand abilitatile si experienta necesare unui bun navigator.

Cine si cum se poate inscrie la o scoala nautica?

Orice persoana care a implinit varsta de 18 ani si isi doreste sa invete sa conduca o ambarcatiune se poate inscrie la cursurile oferite de o astfel de scoala.

Primul lucru care trebuie facut este, evident, alegerea scolii, dupa care se va consulta pe site-ul acesteia calendarul cursurilor. Sunand la unul dintre numerele de telefon afisate in platforma online, doritorii isi pot rezerva un loc si vor fi deja pregatiti pentru noua etapa din viata lor.

Un astfel de curs ii invata pe candidati cum sa manevreze o ambarcatiune cu motor sau vele in siguranta, folosindu-si indemanarea, priceperea si capacitatea de orientare, familiarizandu-i totodata cu vocabularul specific unui marinar destoinic.

Cum se desfasoara cursurile

Specialistii de la Skipper Academy spun ca un curs de navigatie cu vele (clasa S) se desfasoara pe o durata de 2 zile, la mare, timp in care se doarme pe vas. Pentru a face ca intreaga experienta de invatare sa fie cat mai bogata si relevanta, grupurile sunt mici, de 6 persoane.

In cazul cursurilor pentru clasele C+D, se desfasoara sambata si duminica, incepand cu teoria din sala de curs, dupa care se continua cu practica pe lac. La finele unui curs, se sustine o proba practica, in urma careia se va primi diploma de absolvire. Dupa acest pas, urmeaza examenul teoretic sustinut cu Autoritatea Navala Romana, pe care absolventul trebuie sa-l promoveze pentru a obtine un permis ambarcatiune.

Categoriile de permis

Pentru ambarcatiunile sub 5 CP nu este nevoie de permis, dar pentru cele care depasesc aceasta motorizare, da. Permisul obtinut pentru orice categorie este valabil atat in Romania, cat si peste hotare, respectand insa zona de navigatie.

Acestea sunt categoriile de permis pentru ambarcatiuni:

  • permis categoria D - permite navigatia pe apele interioare, pe lacuri, in delte, rauri, fluvii, canale, pana la varsarea in mare sau in ocean;
  • permis categoria C - permite navigarea pe mare si ocean, pana la 6 mile marine fata de tarmul cel mai apropiat;
  • permis categoria B - similar cu clasa C, doar ca distanta permisa fata de tarm se mareste pana la 24 de mile marine fata de tarmul cel mai apropiat;
  • categoria A - All-Zone, este permisul care asigura cea mai mare libertate pentru un navigator, avand dreptul sa se incumete pe toate marile si oceanele planetei, precum si pe toate apele interioare. Conditia pentru a obtine acest permis este ca doritorul sa detina de cel putin 2 ani permisul din categoria B;
  • permis categoria S (Sailing) - este un supliment al categoriei de permis deja detinute si nu exista de sine statator;

In concluzie, navigatorii care isi doresc sa conduca o ambarcatiune in aceasta vara, o pot face dupa ce urmeaza cursurile unei scoli nautice si dupa ce obtin permisul aferent.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.