Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

VITAL pentru dezvoltarea durabila si eficienta a TURISMULUI

Turismul, mai mult ca oricare alt domeniu de activitate, este dependent de mediul inconjurator, acesta reprezentand „materia sa prima”, obiectul si domeniul sau de desfasurare, fiind un consistent suport cadru si purtator al resurselor sale.

Turismul se desfasoara in mediu si prin mediu, calitatea acestuia putand favoriza sau nega activitatile turistice.

Niciun fel de activitate turistica nu poate fi abordata intr-un proces de dezvoltare decat in relatie directa cu mediul inconjurator.

  • Relieful
  • Padurile
  • Raurile
  • Lacurile componente ale mediului RESURSE TURISTICE
  • Marea
  • Monumentele naturii sau de arta
  • Arhitectura
  • Aerul sau apele minerale

componente ce favorizeaza desfasurarea turismului de odihna si recreere, de tratament balnear, de litoral sau cultural, drumetii.

Cu cat aceste resurse sunt mai variate si mai complexe, si, mai ales, nealterate, cu proprietati cat mai apropiate de cele primare, cu atat interesul lor turistic este mai mare, iar activitatile pe care le genereaza sunt mai valoroase si mai atractive, raspunzand unor foarte variate motivatii turistice. Cu cat degradarile produse mediului au amploare mai mare, cu atat serviciile turistice sunt mai afectate.

Din punct de vedere economic, neajunsurile semnalate, ca urmare a existentei de resurse turistice degradate se reflecta, in primul rand in imposibilitatea valorificarii lor turistice ca surse de venituri, constituind astfel, o pierdere definitiva pentru economie. Produsele turistice care includ resursele degradate isi micsoreaza din valoare, consecintele fiind directe, materializate in diminuarea cererii turistice si implicit, utilizarea mai redusa a bazei materiale turistice si scaderea incasarilor provenite din comercializarea lor.

Ca factor de importanta vitala pentru societatea noastra, se impune cu necesitate, ca fiecare om sa devina un participant constient, practic si energic in munca de prevenire a degradarii mediului inconjurator, de ameliorare a calitatii vietii lui.

Agentia de turism Arcadia Travel va pune la dispozitie sejururi pe litoralul romanesc la tarife mai mici decat cele de la receptia hotelurilor. Vizitati www.arcadiatravel.ro

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.