Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Utilitati ale cantarelor electronice

Cantarele au ajuns departe, de la balantele cu greutati fixe pana la modelele de cantare electronice disponibile in ziua de azi. Tehnologia din spatele acestora a avansat odata cu cresterea numarului de utilizari, fiind nevoie de din ce in ce mai multa acuratete in cantarire.

Daca la piata sau in industria alimentara cantarele mecanice pot fi inca folosite fara nici o problema, exista cateva domenii in care cantarele electronice sunt singura solutie pentru o cantarire exacta.

Posta - pachetele trimise de la o destinatie catre alta sunt taxate in functie de greutate. Din acest motiv oficiile postale au nevoie de o modalitate cat mai rapida si mai exacta de a cantari tot felul de pachete, de la cele de cateva sute de grame pana la cele mai grele. De asemenea, se practica adesea cantarirea obiectelor fara ambalaj, iar modelele de cantare electronice de inalta calitate sunt perfecte in acest scop. Pe acestea poate fi plasat mai intai ambalajul gol, iar apoi intregul pachet, cantarul putand fi setat sa calculeze automat greutatea continutului fara greutatea ambalajului. Astfel se scuteste timp si se evita erorile umane de calcul.

Cantarirea pietrelor si metalelor pretioase - pietrele pretioase sunt obiecte extrem de valoroase si adesea mult prea mici pentru a fi cantarite cu exactitate de un cantar obisnuit. Pentru acestea exista cantare electronice special concepute pentru o cantarire de mare precizie la greutati foarte mici. Fiind vorba de sume importante de bani pentru fiecare gram al acestor pietre, industria de profil nu isi poate permite erori si de aceea foloseste cea mai moderna tehnologie pentru cantarirea diamantelor sau a a altor tipuri de pietre sau metale pretioase.

Bucatarie - in bucatarie este nevoie de unul dintre numeroasele modele de cantare electronice disponibile pe piata pentru cel putin doua motive. Primul este acela ca si in cazul livrarilor de colete, continutul trebuie cantarit fara ambalaj sau recipient. Cantarele electronice pot retine greutate recipientului pentru a calcula cantitatea neta a continutului. De asemenea, in bucatarie exista o serie de retete mai complicate care necesita folosirea unor ingrediente in cantitati exacte, pentru care este nevoie de precizia unui cantar electronic.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.