Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Tulcea, Romania sau poarta catre Delta Dunarii

Orasul Tulcea sau poarta catre delta dunarii este situat in partea de sud-est pe harta Romaniei. Acest superb oras situat pe malul drept al Dunarii, construit pe 7 coline din Dealurile Tulcei, este resedinta judetului cu acelasi nume. Considerat mult timp cel mai important oras al Dobrogei, in data de 14 noiembrie 1878, orasul Tulcea, devenea capitala acestui judet.

Intreaga zona a orasului are o suprafata totala de 14 kilometri patrati iar populatia este de aproximativ 100.000 de locuitori. Pe malul stang al Dunarii se afla localitatea Tudor Vladimirescu care apartine tot orasului Tulcea. In partea de sud, Tulcea se invecineaza cu judetul si orasul Constanta, distanta dintre cele doua orase fiind de 124 de km si tot la capitolul distante rutiere amintim si cei 94 de km dintre Tulcea si Braila sau cei 124 dintre Tulcea si Galati, resedintele judetelor cu care se invecineaza in partea de vest.

In trecut (sec. VIII i.C.), pe aceste taramuri se intindea asezarea greaca ce purta numele de Aegyssus, asezare a carui ramasite se gasesc si in zilele noastre. Se spune ca numele de Tulcea dateaza inca de pe vremea lui Mircea cel Batran, dar in scris a fost mentionat abia in anul 1595 cand Paolo Giorgi a creat o harta unde a trecut numele de "Tulcea".

Intreg judetul este plin de locuri tocmai bune de vizitat, atractiile turistice din zona sunt extrem de numeroase, de la vestita delta a Dunarii, o zona relativ tanara, pana la unii dintre cei mai vechi munti ai planetei, Muntii Macin cu al lor varf Hercinic ce dateaza de peste 400 de milioane de ani.

Iata care sunt cele mai importante atractii turistice din orasul Tulcea :

Monumentul Independentei

Acest monument istoric se situeaza pe Colnicul Hora, in ziua de astazi se numeste dealul Monumentului iar tot in caest loc se afla si ruinele cetatii Aegyssus. Constructia monumentului a inceput in data de 17 octombrie 1879 chiar sub ochii regelui Carol I. El a fost restaurat abia in anul 1932, dupa ce a fost distrus complet in perioada dintre anii 1916 – 1918, dar fara statuia dorobantului si a vulturului. Toata opera care exista si pana astazi se datoreaza sculptorului George Vasilescu.

Catedrala Sf. Nicolae

Catedrala se afla chiar in centrul orasului si este una dintre cele mai mari din aceasta zona. A fost construita in stil bizantin iar forma pe care o are este in cruce. Catedrala Sf Nicolae are o varsta destul de mare, 140 de ani si a fost singura martora a tuturor ca aici, pe meleagurile dobrogene, romanii au fost in numar destul de mare.

Muzeul Ecoturistic "Delta Dunarii"

Cel mai vizitat muzeu in ultima perioada atat de romani cat si de strainii care vin aici se afla pe strada 14 noiembrie, iar inaugurarea lui a avut loc in data de 25 februarie 2009. Intreaga constructie cuprinde trei nivele iar cel mai cautat este cel de la demisol unde se afla acvariile pline cu pesti care mai decare mai frumosi si mai mari.

Daca vrei sa-l vizitezi trebuie sa stii ca este deschis pe toata perioada anului dar la ore diferite. Nu va costa mult intrarea, pentru adulti pretul unui bilet este de 15 lei iar pentru copii, studenti si pensionari de 5 lei. Pentru cei care vin din Bucuresti distanta rutiera pana la Tulcea nu este prea mare asa ca merita o vizita pentru a vedea cat de frumos si educativ este.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.