Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Tipuri de contabilitate

Foarte mulți administratori de firme ajung sa caute o firma de contabilitate Bucuresti, pentru a beneficia de servicii contabile, fara sa stie insa faptul ca exista mai multe tipuri de contabilitate.

Contabilitatea este o profesie extrem de vasta, care raspunde unui numar mare de cerinte. Cum activitatile au ajuns sa fie din ce in ce mai stufoase, in ultimii ani au aparut mai multe tipuri de contabilitate.

Iata, asadar, care sunt principalele tipuri de contabilitate:

Contabilitatea financiara

Este cea mai intalnita contabilitate si se refera la datele despre performanta financiara a unei entitati. Contabilitatea financiara este necesara in orice afacere si poate sa insemne secretul din maneca unui administrator de succes.

Contabilitate manageriala

Este o contabilitate ceva mai diferita, care se refera la administrarea tuturor informatiilor care exista intr-o companie si care ar putea sa o ajute sa ajunga cat mai sus. Bugetele, previziunile financiare, contabilitatea de cost si gasirea celor mai bune solutii pentru a monitoriza si pentru a controla costurile, toate fac parte din aceasta ramura a contabilitatii manageriale. De regula, majoritatea firmelor care ofera contabilitate financiara ofera si servicii de contabilitate manageriala.

Contabilitate de stat

Este contabilitatea publica si se refera la sistemul contabil folosit in sistemul public. Contabilitatea de stat este asemanatoare cu contabilitatea financiara, insa diferentele constau in scopul fiecareia. Daca in cazul contabilitatii financiare, scopul principal este acela de a se gasi solutii pentru atragerea unor bugete cat mai mari, in cazul contabilitatii de stat, scopul este de a genera performanta pentru institutiile sectorului public.

Contabilitate fiscala

Problemele legate de taxe trebuie sa beneficieze de contabilitate fiscala. Regulile care guverneaza acest tip de contabilitate sunt scrise in legislatia fiscala. Este un tip de contabilitate deosebit de important, deoarece ajuta la un echilibru financiar in orice stat.

Contabilitatea juridica

Atunci cand ne referim la partea juridica a contabilitatii, ne referim la tehnici de investigatie, la audit si la rezolvarea unor dispute si litigii din zona financiara. Contabilii juridici sunt cei care joaca rolul de martor expert in litigiile penale si in cele civile.

Contabilitatea proiectelor

Proiectele pe termen scurt sau mediu, au nevoie de o contabbilitate cat mai buna daca se doreste o reusita a lor. Contabilitatea proiectelor este mana in mana cu managementul de proiect, fiind o ramura extrem de importanta. Contabilitatea proiectelor isi poate gasi o aplicare facila in momentul in care se lanseaza un produs, spre exemplu.

Contabilitatea sociala

Este un tip de contabilitate ceva mai nou, care necesita un contur cat mai puternic si o dezvoltare rapida. Contabilitatea sociala implica activitatiile unei organizatii cu privire la mediu sau din punct social si ecologic. Practic, aceasta contabilitate ofera rapoarte despre mediul in care o firma lucreaza, in asa fel incat sa genereze eficienta cat mai mare si evident, protectie pentru natura si pentru cei din jur.

Contabilitatea este, asadar, un domeniu vast si stufos. Astfel, daca vrei o afacere doar a ta, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa angajezi o firma de contabilitate.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.