Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Testamentul se ataca sau nu?

In cazul in care te numeri printre norocsii care au primit recent, o mostenire afla daca aceasta iti poate fi luata prin atacarea testamentului.
Ai primit o mostenire de la o persoana sau de la o ruda indepartata pe care, ce-i drept, ai ajutat-o in timpul vietii, dar te trezesti la scurt timp cu mostenitorii legali pe cap care contesta testamntul si isi cer averea.

Cine sunt mostenitorii rezervatari?

In principiu, orice persoana poate lasa prin testament mostenirea oricarei alte persoane doreste. Insa , in cazul in care exista mostenitori, rezervatari adica descendentii de orice grad, ai defunctului copii, indiferent daca sunt din casatorie sau din afara casatoriei, nepotii, stranepotii, parintii, precum si sotul defunctului , acestia vor beneficia de o parte din mostenire chiar impotriva vointei defunctului.

Mostenirea se imparte

Nici un mostenitor rezervatar nu poate fi exclus de la mostenire.
Daca persoana decedata a lasat dispozitii testamentare in favoarea uneia sa a mai multor persoane care nu au dreptul legal de a participa la mostenire, dar pe langa acestia exista si mostenitori rezervatari, atunci mai intai se va stabili cota legala a acestora din urma si abia apoi se vor executa dispozitiile din testament.
Asadar, daca ai mostenit averea de la o persoana careia nu i-ai fost ruda directa, atunci testamentul iti va putea fi atacat de mostenitorii legali cu care va trebui sa imparti averea celui decedat.

Articol extras din revista: Librtatea pentru femei

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.