Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Supraindatorarea nu este principalul risc al unui credit nebancar

Din ce in ce mai multe intrebari ale potentialilor imprumutati se refera la supraindatorare, una din principalele cauze ale falimentului personal, care nu este determinata neaparat de un credit rapid, dar trebuie tratata cu multa seriozitate atunci cand persoanele se afla in zona de risc.

De aceea, este important de inteles de ce apare supraindatorarea, cand apare, care sunt circumstantele care maresc riscul supraindatorarii si cum se poate evita acest risc. De aceea, un imprumut nebancar pana la salariu poate parea o solutie neadecvata, poate parea o solutie scumpa, dar are o calitate care il ajuta sa nu contribuie la declansarea starii de supraindatorare. Concret, valoarea maxima nu depaseste salariul mediu pe economie, oricat de solvabili par potentialii imprumutati la momentul cererii de finantare.

De ce sunt creditele urgente sigure?

Exista mai multe motive pentru care valorile imprumutate de un IFN online sunt destul de mici. In primul rand, creditorul care ofera astfel de imprumuturi pe termen scurt incearca sa isi limiteze propriul risc, de aceea compania care imprumuta este interesata sa limiteze sumele acordate si sa se asigure ca imprumuta numai clienti care pot sa returneze banii si vor acest lucru.

Pe de alta parte, clientii sunt incantati de rapiditatea cu care pot obtine un credit urgent pana la salariu, iar aceasta este o tentatie greu de stapanit care conduce si la un comportament iresponsabil, ce se traduce prin imprumutarea sumei maxime posibile chiar daca nu intreaga suma le este necesara.

Cand apare supraindatorarea si cum se poate solutiona?

Supraindatorarea apare atunci cand obligatiile de plata lunare depasesc, pe o perioada indelungata de timp, veniturile realizate. Exista cu siguranta solutii care ii ajuta pe oameni sa iasa din acest cerc vicios, dar mai importanta decat aceste solutii este preventia.

Revenind la finantarile pana la salariu sau pe termen scurt, valorile maxime mici ii ajuta pe cei care le primesc sa le introduca usor in bugetul lunar si sa le foloseasca cu precautie ori de cate ori este necesar.

Cel mai important risc al contractarii unei finantari rapide pana la salariu este reprezentat de imposibilitatea returnarii acesteia si afectarea istoricului de creditare. Supraindatorarea este practic ultima situatie care se iveste atunci cand nimic nu mai functioneaza si cand imprumutatii nu isi pot controla dorintele de a-si face concedii si placeri din bani imprumutati.

Fiecare decizie poate afecta viitorul oamenilor, de aceea persoanele care se imprumuta trebuie sa fie mereu atente sa nu isi limiteze optiunile de finantare in urmatorii ani, cand cu siguranta acestia se vor confrunta cu nevoi si cu oportunitati noi.

Daca gradul de indatorare este mare si daca persoanele imprumutate sunt inscrise chiar la Biroul de Credite, cu siguranta aceasta situatie nu va fi pozitiva pentru viitorul imprumutatilor. De aceea, supraindatorarea nu este datorata de finantarile urgente, ci de gestionarea inadecvata a banilor.

Pentru ca era consumerismului afecteaza din ce in ce mai mult bugetele romanilor si stabilitatea lor financiara, este necesar ca, inainte de a apela la un IFN pentru a acoperi gaura din buget facuta de cheltuielile inutile, oamenii sa stie exact ca suma imprumutata va merge catre o nevoie cu adevarat stringenta.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.