Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Sfaturi pentru scrierea dizertatiei

Pentru multi dintre studenti, prima intalnire cu scrierea unei lucrari stiintifice complexe la sfarsitul primilor 3-4 ani de facultate este un soc pentru care nici un numar de proiecte si eseuri redactate nu ii poate pregati. Lucrarea de licenta este pentru multi un obstacol imens, ce odata trecut, lasa in urma multe nopti nedormite, insa pentru cei care aleg sa continue studiile mai departe, aceasta este un exercitiu usor prin comparatie cu scrierea dizertatiei.

Pentru multi studenti, lucrarea de dizertatie si scrierea acesteia este o perioada de stres si frustare extrema. Nu este deloc neobisnuit ca studentul sa se simta depasit, iar in lipsa ajutorului unui profesor coordonator bun, provocarea sa para imposibila. In astfel de situatii , pentru studentii care duc lipsa de un coordonator interesant sau pentru acei studenti care stapanesc bine domeniul de studiu, insa le lipseste timpul, site-uri precum www.lucrari.org ofera posibilitatea de a comanda lucrari de dizertatie.

Cateva sfaturi folositoare pentru studentii aflati in fata acestei provocari:

1. Organizarea timpului: Poate cel mai important aspect in realizarea unei lucrari stiintifice de proportii, intr-o perioada limitata, este organizarea timpului. Este stiut faptul ca lasatul lucrurilor pe ultimul moment este o "boala studenteasca", insa cand vine vorba de scrierea unei lucrari de dizertatie, este nevoie de timp, bine organizat, astfel incat volumul de lucru sa fie impartit in asa fel incat redactarea lucrarii sa nu devina un stres mai mare decat este necesar. O minte obosita lucreaza mai greu si face adesea greseli, de aceea este bine ca sesiunile de lucru sa fie scurte, dar zilnice. Pentru acei studenti care au si o viata de familie sau un job si nu pot gasi timpul necesar, exista servicii de dizertatie la comanda.

2. Stabilirea unor pasi pentru completarea lucrarii: Ca orice proiect ce necesita multa munca si timp, dizertatia poate parea imposibil de realizat daca studentul se concentreaza doar pe scopul final. Pentru a putea mentine o atitudine pozitiva, este de preferat sa se stabileasca mai multe provocari mai mici precum completarea unui capitol sau sub capitol, iar fiecare dintre acestea sa fie sarbatorite cu o zi de pauza si relaxare.

3. Progresul constant: Multi studenti pot ajunge la jumatatea lucrarii simtindu-se epuizati datorita efortului intelectual si se pot simti tentati sa ia o pauza prelungita. Aceasta este una dintre cele mai mari greseli, secretul scrierii unei astfel de lucrari fiind ritmul si progresul constant. Este important ca o parte din mintea studentului sa ramana mereu la subiect, pentru ca atunci cand se intoarce la birou sa scrie, sa o poata face la fel de bine ca pana atunci. De aceea, unul dintre cele mai importante sfaturi in materie de realizarea unor lucrari de dizertatie este un program strict, insa care sa nu duca la epuizare. Pentru cei care nu pot gasi cateva ore pentru un astfel de program, se pot face lucrari de dizertatie la comanda, acestora ramandu-le doar sa se pregateasca pentru prezentare luand un concediu de o saptamana sau doua de la job inainte acesteia.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.