Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Sarmalele, un preparat culinar din bucataria romaneasca

Bucataria romaneasca se bucura de o foarte mare varietate de retete culinare, retete in general simple, care nu necesita foarte multe ingrediente, iar prepararea lor nu este foarte complicata. Una dintre cele mai cunoscute retete traditionale romanesti este reprezentata de sarmale. Sarmalele se regasesc printre cele mai cautate tipuri de mancaruri pe care strainii le cauta atunci cand viziteaza tara noastra. Daca intrebi orice persoana de alta nationalitate ce ii place cel mai mult in Romania, in materie de mancare, aceasta probabil va raspunde simplu, fara a sta prea mult pe ganduri: "Sarmale".

Ingredientele necesare prepararii sarmalelor sunt uratoarele: varza murata (sarmalele mai pot fi facute folosind si foi de vita), carne de porc, slanina afumata, orez, doua – trei foi de dafin, cimbru, piper, pasta de rosii si o ceapa nu foarte mare, dar nici foarte mica.

Ca mod de preparare, se introduc intr-un castron orezul, carnea, cimbrul si ceapa taiata marunt si se amesteca. Peste acest amestec se poate adauga si putina apa, in cazul in care produsul rezultat este prea tare. Verzele se introduc in apa rece un timp cuprins intre 30 min si o ora, dupa care se scot, se desfac foile carora li se va taia cotorul. Dupa aceea se va lua din amestecul de carne in mana, o cantitate pe care o veti pune in foile de varza. Urmatorul pas este rularea foilor.

Dupa ce toate acestea au fost indeplinite, se va lua o oala in care se vor introduce slanina, taiata marunt. In oala va fi asezat un prim strat de sarmale, peste care se va aseza un strat de varza tocata. Acest ciclu se va relua pana cand oala este plina.
Deasupra vor fi asezate foile de dafin, apoi oala se va umple cu apa si se va pune pe foc. Dupa ce sarmalele sunt fierte, peste ele se va pune pasta de rosii, apoi oala va fi introdusa in cuptor pentru aproximativ 45 de minute – o ora, iar dupa aceea, sarmalele vor fi numai bune de servit.

Pentru a adauga punctul pe i, se va face o mamaliga delicioasa, care alaturi de smantana si sarmale fac aceasta mancare traditionala a bucatariei romanesti sa nu poata fi comparata cu nici o alta reteta culinara. Sarmalele, in functie de zonele tarii, se pot prepara si se pot servi diferit. Spre exemplu, in loc de smantana poate fi folosit si iaurt. In unele zone sarmalele sunt tinute la rece timp de doua zile inainte de a fi servite, iar acest lucru se spune ca ofera un alt gust, desigur mai bun.

Pentru perioada postului, romanii au creat si o reteta de sarmale de post, care sunt la fel de gustoase precum si cele normale. Acestea sunt preparate cu ciuperci si orez, in loc de carne tocata.

Gasesti totul pe www.foodart.ro/retete-de-post/sarmale-de-post

Pofta buna!

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.