Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Raportari catre Agentia pentru Protectia Mediului - Sistemul Informatic Integrat de Mediu

Usor, cu pasi mici, tehnologia se strecoara si la nivelul institutiilor publice, care au inteles ca fara adaptare nu exista supravietuire in lumea digitala. Astazi vorbim despre un program destul de controversat, dar cat se poate de necesar ce a fost implementat in domeniul protectiei mediului.

In cadrul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice in anul 2012 a fost creata Agentia Nationala pentru Protectia Mediului cu competente in implementarea politicilor si legislatiei din domeniul protectiei mediului. Inca din anul 2010 a inceput conceperea unui program integrat care sa ajute publicul – fie el reprezentat de persoane fizice sau juridice – sa aiba acces mai facil si mai rapid atat la obtinerea unor documente, cat si la depunerea unor raportari periodice. Noua agentie a preluat aceasta sarcina si a reusit sa implementeze programul, astfel ca in prezent agentii economici pot obtine autorizatiile de mediu online, la fel cum pot depune online raportare ANPM cu privire la deseurile rezultate in urma activitatii.

Sistemul Informatic Integrat de Mediu – pe scurt SIM – contine doua niveluri importante: cel al aplicatiilor de business si cel de infrastructura. Nivelul aplicatiilor de bussiness este, la randul sau, format din mai multe subsisteme, intre care Subsistemul Gestiune electronica a documentelor si fluxurilor de lucru, Subsistemul Data Warehouse, Subsistemul de Management al Relatiilor cu Cetateanul sau Subsistemul de management economico-financiar.

In SIM toateinformațiile sunt centralizate și prelucrate, iar pe baza acestora se întocmesc raportările cu privire latoate datele de mediu din România si transmise catre Uniune Europeană.

Conform legislatiei de mediu, exista mai multe tipuri de raportari ce trebuie realizate de catre agentii economici in functie de specificul lor. Astfel, catre Agentia pentru Protectia Mediului sunt necesare statistici pentru ambalaje, deseuri, substante toxice si periculoase, poluanti in aer, apasi sol. Cele peste 80 de aplicatii care formează SIM permit atat emiterea de acte de reglementare precum avize, acorduri, autorizații de mediu, dar sunt si colectate datele de la operatorii economici pentru toate domeniile de mediu: Protecția atmosferei, Deșeuri, Controlul poluării, Biodiversitate, Schimbări climatice, Organisme modificate genetic, etc.

Pentru a putea utiliza acest sistem pentru a face diferitele operatiuni, un agent economic trebuie sa se inregistreze online prin completarea unui formular destul de intuitiv. Completarea acestor fisiere si rapoarte, chiar daca se fac online, necesita atentie si timp pentru a strange datele si pentru a urmarii toti pasii necesari. Daca termenii stabiliti prin lege nu sunt respectati, firmele risca amenzi destul de mari din partea Garzii de mediu.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.