Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Oportunitatile mediului online

Mediul online ofera o multime de posibilitati prin care se pot face bani, dar unii prefera sa astepte si sa intrebe in stanga si-n dreapta. Nimeni nu va veni sa traga de maneca hainei tale: "Doresti sa te iau la munca?". Gasirea unui loc de munca, fie el online sau offline, necesita efort, sacrificii si nervi de fier, adica rabdare. Daca intr-adevar doresti sa-ti gasesti un job online, atunci pune-te pe treaba.

Cum incepem? Studiem forum-urile, site-urile ce ofera posibilitatea de-a va oferi serviciile si de-a va gasi clienti.

Ce meserie sa aleg? Se cauta foarte mult content writeri, copywriteri, designeri si programatori de calculatoare/website-uri. Peste tot unde ma uit, acestea domina.

Daca vorbim de programatori de calculatoare/website-uri: Se creeaza din ce in ce mai multe programe/soft-uri/website-uri, iar acest lucru face ca aceasta meserie sa fie printre cele mai cautate. Terenul programarii este deschis tuturor, si in ziua de astazi, cum e de asteptat, tehnologia avanseaza. Aceasta meserie mi se pare cea mai banoasa, dar trebuie sa stii foarte bine ceea ce faci. Ce mai astepti?

Content writer – Daca nu vrei sa-ti complici viata editand, scriind si publicand articole pentru propriul blog, atunci site-urile destinate joburilor online (acesta de exemplu) te pot indruma (prin efortul tau) spre castiguri ce difera in functie de ambitia si dorinta pe care o ai pentru scrierea articolelor contra cost.

Un content writer nu trebuie sa fie jurnalist si nici nu trebuie sa fie la facultatea de litere deoarece nu numai scoala iti dezvolta inteligenta, ci si experienta, cartile (ne)citite si multe altele. E gratis sa-ti oferi serviciile pe internet, iar in cazul nostru (cazul de fata), partea cealalta si-a facut datoria, te ajuta, acum e randul tau.

Copywriter - Munca unui redactor de publicitate (copywriter) presupune adaptarea informatiilor pe care o firma sau o persoana doreste sa le faca in mediul online cunoscute. Nu oricine poate sa fie copywriter, asa cum nici un web designer nu se poate ocupa de marketing.

De ce un adevarat copywriter este bun? Ce are el si nu am eu? Un redactor de publicitate foloseste ca si resurse expresive: metafore, proverbe, repetitii, jocuri de cuvinte si chiar si rime. Degeaba cunosti aceste figuri literare daca nu stii sa le “asamblezi” cum trebuie.

Per total, un copywriter trebuie sa-i acapareze cititorului atentia inca din primul paragraf si sa-l “oblige” sa-i adreseze intrebari.

Web designer – Un web designer ar trebui sa fie eficace in tot ce face, sa cunoasca diferite programe (sau macar unul, dar bine) de creat layout-uri (Photoshop, Corel Draw…) si sa stie sa ofere clientilor/vizitatorilor acel impact, acel “foarte tare”. Trebuie sa stie ce font-uri sa foloseasca, sa poata crea armonie cu ajutorul acestora, si cel mai important, sa nu lase spatii albe.

Daca sunteti tineri, nu asteptati mult timp pentru a incepe sa va formati ca si programatori, content writeri, copywriteri sau web designeri. Succes!

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.