Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Obsesia Schengen

Schengen a devenit o obsesie! Daca se face o trecere in revista a titlurilor articolelor din ziarele on sau off line de azi, intalnesti titluri peste titluri vorbind despre articole cu intrarea cu cantec a Romaniei in acest spatiu european. Pentru ca e evident ca marile puteri europene nu prea ne mai doresc.

De ce toate acestea insa, au ceva cu noi oare,occidentalii, in special cu Romania si Bulgaria? Nu le plac cumva fetele noastre de balcanici, s-ar putea intreaba probabil unii...?
Problema tine de experienta si de faptul ca occidentalii s-au cam saturat de promisiunile noastre care mereu au fost desarte. Am promis ca daca intram in Uniune, rezolvam cu coruptia sau mai rau unii au dat ca sigura victoria societatii romanesti cu acest flagel inainte de a intra.

Nimic mai fals, insa!
Asta pe de o parte!
Cu toate astea,coruptia exista peste tot in lume. Sa nu credem ca aceste tari care ne refuza si care invoca motivul coruptiei nu au si ei coruptii lor!

Un alt motiv este problema migrarii, fiindca in cazul in care facem parte din Schengen chiar nu se mai poate vorbi despre emigrare! Si nu intamplator tarile care nu au fost de acord sa intram acum in Schengen sunt confruntate cu aceasta problema. Putem fi convinsi ca, daca olandezii ar fi votat pro intrarea noastra in acest spatiu,care au deja in parlamentul acestei tari o formatiune xenofoba , ar fi avut probleme cu electoratul, deoarece lumea occidentala in general s-a cam saturat de emigranti. Intrarea noastra in Schengen favorizeaza din plin haitele de romi sa se stabileasca cu caravanele sau corturile, unde acestora le-ar placea mai mult...!

Franta de asemenea, este o tara cu multe probleme de emigratie! Asa ca fiecare isi apara interesul sau electoral, chiar si atunci cand trebuie sa ia decizii in parlamentul european.
Si sa nu uitam faptul ca Justitia noastra a pierdut si pierde in continuare procese la Haga!
Deci, europenii au multe motive de a ne refuza intrarea si pot foarte simplu sa le invoce ori de cate ori au posibilitatea sa o faca!
Asadar problema de fond in acest caz o putem gasi foarte usor! Ea vine numai si numai din Romania!

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.