Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Nemtii decid astazi soarta Euro

Ajunsa dincolo de marginea prapastiei, economia europeana mai are o sansa de salvare prin decizia care se va lua astazi de catre Curtea Constitutionala din Germania. Nemtii trebuie sa hotarasca azi, prin forumul lor suprem, daca fondul de urgenta al zonei euro se afla sau nu in compatibilitate cu Constitutia germana.

Decizia pe care o va lua astazi Curtea Constitutionala a Germaniei (CCG) este una esentiala pentru viitorul monedei unice europene dar si a evolutiei ulterioare a crizei din UE. Astfel, cea mai importanta economie a Europei va analiza legalitatea fondului de salvare al zonei euro, in conditiile ridicarii unui amendament de catre un parlamentar german chiar in ultim moment.

Partea proasta e ca oricare ar fi hotararea CCG, va exista macar o tabara nemultumita. Daca decizia va fi de respingere a celor doua proiecte, si anume a Pactului fiscal si a Mecanismului European de Stabilitate (MES), atunci consecinta ar putea fi chiar disparitia monedei unice europene. Altfel insa, daca votul va fi favorabil, Germania va participa la fondul de urgenta al zonei euro, care se ridica la aproximativ 500 miliarde euro, fapt ce va creste simtitor nemultumirea in randul populatiei germane, care s-a declarat deja in majoritate impotriva acestei masuri.

De remarcat ca increderea nemtilor in Curtea lor Constitutionala atinge pragul de 80%, dublu fata de cea a romanilor in CCR-ul nostru, in jur de 41% (conform unei analize realizate de analistii de la WallStreet).

Alaturi de alte masuri recente adoptate de catre Banca Centrala Europeana (BCE), cum ar fi achizitionarea de obligatiuni guvernamentale, o decizie favorabila astazi a CCG va ajuta indirect si economia romaneasca. Ramane de vazut care va fi pozitia adoptata de nemti in contextul in care, zilele trecute, celebrul miliardar George Soros soma Germania sa-si asume statutul de lider al UE si sa puna capat crizei sau, dimpotriva, sa paraseasca zona euro.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.