Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Mobotix, pionier in domeniul tehnologiei camerelor video

Camerele de supraveghere Mobotix sunt produse de compania germana recunoscuta drept unul dintre leaderii mondiali in domeniul camerelor video de mare rezolutie, folositoare in mod special pentru supravegherea intersectiilor, benzinariilor si a altor tipuri de locatii in care detaliile precum numarul de inmatriculare al unui autovehicul sunt de maxima importanta. Mobotix este pionier in domeniul tehnologiei decentralizate ce a facut posibila o rentabilitate crescuta a sistemelor de inalta rezolutie.

De ce este importanta rezolutia camerelor de supraveghere

In functie de modul in care camerele sunt utilizate, sistemele de inalta rezolutie pot fi indispensabile sau nu neaparat necesare. La o privire mai in profunzime insa, ce inseamna tehnologia de supraveghere fara posibilitatea de a privi nu doar imaginea in ansamblu, ci si detaliile? In cazul comiterii unei infractiuni, fiecare megapixel in plus aduce politia cu un pas mai aproape de rezolvarea cu succes a anchetei. O camera de supraveghere Mobotix cu 3.1 megapixeli de exemplu, inregistreaza de 30 de ori mai multe detalii decat o camera de supraveghere analogica clasica. Acuratetea, fidelitatea, dar si o arie mai intinsa de acoperire fac posibila reducerea numarului de camere necesare pentru supravegherea unui singur obiectiv.

In aproape toate aplicatiile sistemelor de supraveghere video rezolutia inseamna o mai mare eficienta, iar Mobotix urmareste sa perfectioneze acest concept, aducand pe piata modele performante, autonome, ce pot inlocui cu usurinta un set de 4 camere impreuna cu DVR-ul acestora.

Aici se poate vedea o oferta de camere de supraveghere Mobotix.

Avantajele camerelor decentralizate

Modelul clasic de sisteme de supraveghere video este unul centralizat, iar asta inseamna ca fiecare camera inclusa in sistem transmite imaginea mai departe pentru procesare si inregistrare catre un PC, un NVR sau un DVR. Toate acestea sunt echipamente scumpe, ce implica folosirea unui spatiu special pentru monitorizare. Pentru un sistem complex, de camera HD, ce proceseaza imaginile in format HDTV MPEG4, este nevoie de un numar considerabil de PC-uri pentru a putea procesa imaginile live in high-resolution. Aceasta limitare forteaza sistemele clasice de supraveghere in zona unor compromisuri periculoase.

Solutia oferita de aceste camere supraveghere Mobotix este decentralizarea, asta inseamnand ca fiecare camera in sine este autonoma, preluand inclusiv rolul computerului si putand stoca imaginile direct pe un HDD intern sau un card MicroSD. Centrul de control si PC-ul sunt in acest caz folosite doar pentru vizualizarea imaginilor si controlarea camerelor, nemaiocupandu-se de analiza si inregistrare. Acest tip de sistem are numeroase avantaje pentru clienti:

1. Intreg sistemul poate opera cu un singur computer - un singur computer/server poate procesa de 10 ori mai multe imagini HD live in acelasi timp. Latimea de banda a conexiunii la internet nu mai este o problema la fel de presanta datorita faptului ca imaginile nu mai trebuie transferate pentru garantie.

2. Este nevoie de un numar mai mic de camere - datorita filmarii wide-angle si a calitatii imaginii, numarul de camere necesare pentru supravegherea aceluiasi obiectiv este mult redus, astfel incat un sistem Mobotix la fel de eficient ca un sistem clasic cu mult mai multe camere poate fi instalat la un pret mult mai convenabil, cu o calitate a imaginii net superioara.

3. Software cu licenta pe viata - acesta este deja instalat in camerele de supraveghere Mobotix, acoperind toate functiile necesare pentru operarea acesteia. Licenta nu are limita de utilizatori sau de numarul de camere pentru care este folosita.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.