Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Materiale inedite din care se realizeaza constructii pe Mapamond

In general, realizarea unei constructii urmeaza acelasi plan indiferent de locul in care se ridica: se face un proiect structura de rezistenta, se angajeaza o echipa de muncitori si caramida cu caramida, se ridica cladirea.

Orice proiectant structura de rezistenta va recomanda materiale standard, cum ar fi caramida, betonul armat, lemnul sau metalul. Exista o multime de oameni in lume care nu tin cont de niciun proiect rezistenta constructii si creaza cladiri inedite, folosind materiale greu de trecut pe lista materialelor de constructii.

Conform celor de la ArhiProPub.ro, cele mai inedite materiale din care s-au realizat constructii sunt urmatoarele:

1. Gheata. Este un material care arata bine, insa are cateva mari dezavantaje. Cel mai mare dezavantaj este faptul ca se topeste. Cu toate astea, in Jukkasjarvi in Suedia se construieste in fiecare an cate un hotel de gheata si acelasi lucru se face si la Balea Lac, in Romania.

2. Sticlele de bere. In momentul in care se goleste o sticla de bere putini sunt cei care se gandesc ca ar putea sa o introduca in structura de rezistenta a casei. Totusi, in Thailanda exista un templu budist construit dintr-un milion de sticle colorate de bere. Efectul pe care il dau aceste sticle este unul impresionant, generand o lumina difuza in intreaga cladire. Constructia a avut o motivatie serioasa: calugarii care au construit templul au vrut sa atraga atentia asupra consumerismului excesiv.
Nu tot templul este realizat din sticle de bere. Structura interna care il sustine este realizata din beton armat.

3. Cauciucurile. Ce se intampla cu toate cauciucurile uzate? Majoritatea acestor cauciucuri ajung sa fie reciclate sau resapate. Exista si unele care sunt transformate in structura de rezistenta pentru constructii. Milioane de cauciucuri sunt aruncate in fiecare an, iar rezistenta lor este una suficient de mare incat sa fie atractiva pentru constructori. Acestea sunt integrate in beton si ofera o serie de proprietati atractive: sunt calduroase iarna, racoroase vara si sunt foarte ieftine.

4. PET-urile. Nu doar sticlele de bere sunt folosite la constructii, ci si PET-urile din plastic. Extrem de ieftine, acestea pot fi umplute cu pamant si se pot transforma rapid in constructii cat se poate de interesante. Folosirea lor in constructii nu inseamna doar o solutie ieftina de ridicare a locuintelor si a cladirilor, ci si o varianta prin care se poate elimina o doza mare de poluare.

Exista si alte materiale folosite pentru structuri de rezistenta: boabe de porumb, ziare sau clasicul chirpici. Cu siguranta, unele materiale sunt eficiente, altele nu sunt chiar atat de eficiente, insa ceea ce este cert este faptul ca se poate construi cat mai ecologic si multe dintre deseurile aruncate in natura se pot transforma in materiale de constructii.

Cu siguranta, viitorul va insemna o regandire a materialelor de constructii si inmultirea acestora pana in momentul in care toate deseurile poluante sa poata fi refolosite si sa ajute planeta sa respire.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.