Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Judetul Dambovita, pastrator al istoriei romanesti

Romania, ca tara turistica, are foarte multe de oferit, atat din punct de vedere geografic, cat si ca obiective turistice. Pentru persoanele care aleg sa vina an de an pe plaiurile mioritice, ofertele acopera toate cerintele, fie ca este vorba despre un sejur pe litoral, despre racoarea si odihna muntilor sau despre locuri incarcate de istorie.

Ca multe alte judete ale tarii, judetul Dambovita are foarte multe de oferit, dintre cele mai cautate puncte de atractie turistica putandu-se aminti orasul Targoviste, incarcat de istorie, Aninoasa, unde se poate vizita Manastirea Dealu sau la Potlogi - Ansamblul Palatului Brancovenesc.

Targoviste, capitala si resedinta domneasca intre anii 1396 si 1714 a fost in toata aceasta perioada cel mai important centru economic, cultural-artistic si politico-militar al Tarii Romanesti.

Situat deasupra Vaii Ialomitei, la o atitudine de 260 m, pe o zona terasata, orasul este asezat intr-un punct unde isi dau intalnire doua din formele de relief ale tarii: dealurile subcarpatice care se termina aici, locul in care incepe Campia Romana.

In perioada medievala, Targoviste detinea renumele de targ de importanta europeana, lucru datorat faptului ca importantul drum comercial care lega Transilvania de Dunare trecea pe aici urmand ruta: Rucar, Campulung, Targoviste, Targusor si Braila, asigurand schimburi comerciale intre localnici si negustorii veniti din trei continente. Nenumarati turisti sunt atrasi an de an de orasul in sine, dovada fiind comentariile postate in ziarele online cu stiri Dambovita, acestia venind in zona sa vada perfectiunea impletirii arhitecturii moderne cu istoria. Turistii sunt dornici sa viziteze acest magnific oras incarcat de istorie ramasa intre zidurile edificiilor ridicate de-a lungul timpului, dintre care se pot enumera doua din cele mai importante monumente: Turnul Chindiei si Curtea Domneasca.

In Aninoasa, Manastirea Dealu, situata pe un deal in apropierea raului Ialomita, langa valea numita "Valea Voievozilor", face parte dintre cele mai vechi manastiri de pe teritoriul Romaniei. Actualmente muzeu de arta medievala, icoane si carti vechi, manastirea a fost construita de domnitorul Radu cel Mare in perioada 1495-1508, iar in perioadele care au urmat a fost ctitorita de Clucerul Teodoran Vladescu in 1677 si destinata a fi manastire de calugari. Mitropolitul Ungrovlahiei Daniil al II-lea a marit-o si refacut-o in perioda 1722-1729, iar in anul 1975 devine muzeul de azi. Tot aici se pot gasi mormintele voievozilor care si-au gasit aici odihna pentru eternitate.

La Potlogi, mai la sud de Targoviste, se pastreaza din ansamblul brancovenesc de odinioara Palatul Brancovenesc, Biserica Sfantul Dimitrie, ridicata in anii 1683-1684, care pastreaza intre zidurile sale stilul brancovenesc si ruinele unor dependinte ale ansamblului. Decoratiunile florale de influenta persana impodobesc Palatul, iar terasele acoperite, deschise catre gradina si lac, erau ornate cu arcade care se sprijeau pe coloane de piatra. In trecut, ansamblul era imprejmuit cu gradini si lacuri amenajate.

Iata doar cateva destinatii turistice ale judetului Dambovita si daca acest judet va fi la un moment dat o destinatie de vacanta pentru persoanele atrase de istoria zonei, din stirile Dambovitene se pot afla informatii utile legate de programul expozitiilor sau de alte evenimente atractive ale acestui oras atat de incarcat de istorie.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.