Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Inlocuirea taxei de prima inmatriculare, un bir in plus de tip comunist

Laszlo Borbely ministrul mediului a venit cu o noua idee, aceea a introducerii unei taxe generale de poluare pentru toate autoturismele, guvernul va lua in calcul inlocuirea taxei de prima inmatriculare cu una generala de poluare, in alte cuvinte un bir in plus tip comunist care doar in Romania se poate, nu conteaza cum, important e sa bage mana in buzunarul contribuabilului roman si sa ii ia banii.

In forma initiala, proiectul de lege stabilea restituirea unei diferente de bani pentru proprietarii de masini care au achitat taxa pe poluare in perioada 1 iulie 2008 - 30 iunie 2011. In forma modificata, documentul prevede restituiri de bani pentru taxa platita în intervalul 1 iulie 2008 si "data intrării în vigoare a legii".

Pentru a intra in vigoare, proietul de lege privind noua taxa auto si restituirea banilor trebuie aprobat atât de Guvern, cat si de Parlament. Vacanta parlamentara incepe in luna iulie si va dura pana în septembrie, astfel că dezbaterile din legislativ asupra proiectului pot începe cel mai devreme în toamna acestui an.

Mai mult, procedura de restituire a banilor va fi stabilita prin norme metodologice, aprobate in termen de 30 zile de la data publicării legii in Monitorul Oficial.

Modificarile la taxa auto prevad plata taxei la prima vanzare a maşinilor înmatriculate in tara inainte de anul 2007, dar si reducerea cuantumului taxei de circa 30% şi restituirea unei diferenţe din bani.

Sistemul actual al taxei auto va fi modificat dupa ce Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene (CJUE) a aratat, intr-un punct de vedere exprimat la cererea unei instante romanesti, ca taxa de prima înmatriculare incalca legislatia Uniunii Europene intrucat produce un dezavantaj la vanzarea masinilor second-hand din alte state pe teritoriul Romaniei.

Punctul de vedere a fost transmis pentru un proces in care un roman care si-a cumparat, in iulie 2008, o masina second-hand din Germania si a platit taxa de poluare pentru inmatricularea in Romania a reclamat faptul ca taxa este aplicata numai vehiculelor second-hand importate din alte state, nu si celorlalte masini second-hand deja inregistrate in tara si revandute.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Comentarii

imaginea utilizatorului Anonymous

oare de ce Laszlo Borbely nu

oare de ce Laszlo Borbely nu inlocuieste taxa de inmatriculare doar in harghita, covasna, mures...

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.