Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Importanta testelor auto in obtinerea permisului de conducere

Examenul pentru obtinerea permisului de conducere este compus din 2 etape: una teoretica, in care participantii trebuie sa raspunda corect la minim 22 de teste auto din 26 posibile, si una practica, in care fiecare persoana trebuie sa conduca intre 10 si 30 de minute in compania unui politist. Totusi, pentru a ajunge in cea de a doua etapa a examenului, anume cea practica (sau “la oras”, asa cum este cunoscuta printre cursantii scolilor de soferi), participantii trebuie sa promoveze etapa teoretica.

In cazul in care nu se promoveaza examenul teoretic (lucru care de altfel nu e deloc greu, mai ales ca el contine multe chestionare drpciv publicate deja pe diferite platforme online), el mai poate fi dat inca o data, dar numai dupa 17 zile lucratoare. Acest lucru nu este in esenta o problema foarte mare, mai ales ca perioada de valabilitate a dosarului intocmit la scoala de soferi este de un an. Totusi, sunt multe persoane care reusesc sa promoveze examenul teoretic abia dupa mai multe incercari, plus ca exista intotdeauna sansa ca examenul practic sa fie picat. In fond, majoritatea celor care pica au lacune serioase in ceea ce priveste legislatia rutiera, astfel ca in cazul in care reusesc cumva sa raspunda corect la 22 de teste auto, pot pica examenul practic exact din cauza respectivelor lacune.

Cu alte cuvinte, testele auto sunt vitale pentru obtinerea permisului de conducere. Cei ce se antreneaza cu chestionare drpciv (publicate de catre Directia pentru Permise si Inmatricularea Vehiculelor) stiu ca multe dintre testele respective sunt chiar cele date la examen. Sigur, nu toate apar in grilele date la examenul oficial, insa multe dintre ele se regasesc pe drpciv, tocmai pentru a-i ajuta pe elevii scolilor de soferi sa se pregateasca pentru examen. Testele respective fixeaza cunostiintele de legislatie in capul cursantilor si ii obliga sa gandeasca rapid ce trebuie sa faca in anumite situatii cheie. Desi intrebarile par a fi asemanatoare cu cele de la sfarsitul cartii de legislatie, ele sunt usor diferite, mult mai apropiate de situatiile din viata de zi cu zi. Spre desebire de carte, in care multe dintre situatii sunt ipotetice si foarte putin probabile, testele auto online obliga cursantii sa rapunda la intrebari referitoare la semnalele politisului in anumite situatii, ordinea prioritatilor in intersectii sau chiar despre cum trebuie sa conduca preventiv.

Ceea ce trebuie retinut e ca permisul de conducere, indiferent pentru ce categorie si indiferent de abilitatile de condus ale participantilor la examen, nu poate fi obtinut fara cunoasterea si intelegerea legislatiei rutiere.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.