Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Importanta echipamentului de protectie la locul de munca

Siguranta la locul de munca este un aspect foarte important in industriile cu risc crescut de accidente. Indiferent de domeniu, angajatii se pot rani atunci cand lucreaza cu obiecte grele, substante chimice, in medii alunecoase, la inaltime, la temperaturi extreme sau cu obiecte fierbinti. De aceea, este important ca angajatorii sa asigure personalului tot echipamentul necesar de protectie, pentru a preveni accidentele la locul de munca, pentru a evita sanctiunile si pentru a spori productivitatea. Exista mai multe tipuri de echipamente de protectie pentru locul de munca si, din acest motiv, angajatorii trebuie sa se asigure ca achizitioneaza articolele potrivite pentru activitatea desfasurata. Folosirea echipamentului de protectie si purtarea corecta a acestuia este vitala pentru a evita accidentele la locul de munca.

Protectia capului

Castile de protectie sunt articole extrem de populare pentru persoanele care lucreaza pe santier. Acestea sunt concepute pentru a proteja capul impotriva obiectelor grele care pot cadea si rani grav angajatii. Unele casti de protectie sunt echipate cu accesorii, cum ar fi scuturile de fata si protectie pentru urechi. Castile de protectie trebuie sa se potriveasca perfect, deoarece articolele care sunt prea mici sau prea largi nu vor oferi siguranta necesara.

Protectia ochilor si a fetei

Protectia ochilor si a fetei sunt la fel de importante ca si protectia capului. Ochelarii de protectie si vizierele pot oferi siguranta necesara pentru ochi si fata. Lucrul cu metale, prelucrarea lemnului, operatiunea la cald si cu scule de aer necesita in special aceste echipamente de protectie. Angajatii care lucreaza in domenii unde exista resturi care pot leza globul ocular au nevoie, de asemenea, de ochelari de protectie.

Protectie respiratorie

Protectia respiratorie este vitala in locurile in care sunt prezente substante toxice. Protectiile respiratorii precum mastile sunt concepute pentru a proteja angajatii de praf, vapori, spray-uri de vopsea, pesticide si alte substante periculoase care ar putea provoca probleme grave de sanatate si deteriorare permanenta. Protectia respiratorie trebuie utilizata in medii cu contaminanti ai aerului.

Incaltaminte de protectie

In domeniile in care se lucreaza cu obiecte dure, grele, ascutite, precum si in medii umede, este necesar ca angajatii sa poarte in permanenta incaltaminte de protectie. Exista mai multe categorii de incaltaminte special conceputa pentru locul de munca, inclusiv bocanci de protectie, cizme si pantofi cu varf intarit, care asigura tot confortul necesar pe parcursul unei zile de munca. Incaltamintea de protectie, la fel ca restul echipamentului de siguranta, trebuie aleasa in functie de activitatea desfasurata si tipul de industrie si trebuie sa se potriveasca perfect pe piciorul angajatului, astfel incat sa ofere confort si protectie sporita.

Angajatorii sunt obligati sa instruiasca personalul cu privire la siguranta la locul de munca, sa le asigure echipament adecvat de protectie si sa asigure conditiile necesare impuse de lege cu privire la Protectia Muncii. In caz contrar, angajatorii risca sanctiuni si in unele cazuri chiar stoparea activitatii. Siguranta este importanta iar echipamentul de protectie poate ajuta la prevenirea unor accidente periculoase, precum si la cresterea productivitatii angajatilor.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.