Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Despre ramurile ortopediei si medicii ortopezi

Ortopedia este ramura medicinei care se concentreaza pe tratarea sistemului osos si al sistemului muscular, incluzand, dar fara a se limita, la accidente ale coloanei si articulatiilor sau deformitati aparute in timp in urma unor afectiuni. Printre specializarile unui medic ortoped se numara chirurgia ortopedica, terapia fizica si ortopedia pediatrica. Exista inclusiv medici ortopezi specializati pe tratatrea problemelor legate de reumatism.

Medicii ortopezi trateaza oasele rupte, problemele de incheieturi precum artrita, dar si diverse tipuri de boli degenerative care afecteaza sistemul osos precum osteoporoza. Anumiti medici specializati pe medicina sportiva trateaza in mod special atletii, ocupandu-se atat de medicina preventiva, cat si de recuperarea acestora in cazul unor accidente. In funcite de locul in care medicul este rezident, acestia se pot ocupa fie doar de cazuri specifice cum este cazul medicinei sportive, fie de ortopedie generala, in cazul medicilor care lucreaza in marile spitale si care pot avea diverse cazuri, de la glezne luxate la transplanturi de sold.

Pentru a deveni medic ortped este nevoie de pana la 13 ani de studiu, dintre care 8 ani in facultate (pentru obtinerea masteratului) si 5 ani de stagiatura, perioada in care medicul poate alege sa se specializeze sau sa ramana la ortopedie generala.

Chirurgia ortopedica - chirurgii sunt acei medici ortopezi care efectueaza operatii de corectare sau reconstructie. Acest tip de medici ortopezi isi petrec cel mai mult timp in sala de operatie, dar se ocupa inclusiv de vizite pre si post operatorii. In general, chirurgii ortopezi sunt cei mai bine platiti medici ortopezi, insa au si programul cel mai lung si cel mai stresant. Acestia pot fi chemati inclusiv noaptea in cazurile grave si desi cele mai multe operatii sunt operatii usoare, chirurgii ortopezi pot opera inclusiv in situatii grave aparute in urma unor traume serioase provocate de accidente.

Terapia fizica - chirurgul poate repara oasele rupte sau incheieturile slabite, dar este datoria terapeutului sa invete pacientii sa isi foloseasca din nou membrele afectate. Terapia fizica se leaga de perioada de recuperare dupa accidente sau boli cronice si implica in general exercitii menite sa redea forta muschilor si oaselor din zona afectata. Expertii in terapie fizica lucreaza direct cu pacientii, fie la spital, fie acasa si sunt adesea persoanele cele mai implicate si mai apropiate de pacient pe intreg procesul de recuperare adesea dificil, dureros si epuizant emotional. Pentru a lucra in acest domeniu este nevoie de mai multi de anii de studiu, este nevoie de un anumit tip de persoana care poate lucra usor cu oamenii si care inspira optimism si incredere.

Ortopedie pediatrica - aceasta este specializarea care se ocupa exclusiv de pacientii cu varste fragede, incepand de la nou nascuti pana la copii de diverse varste. Pediatrii ortopezi au aproximativ aceeasi pregatire ca si ortopezii ce se ocupa de ortopedie generala, insa au o vasta experienta in lucrul cu copiii si trebuie sa fie persoane atente si calde pentru a putea lucra in mod eficient cu pacientii tineri si usor traumatizati de mediul din clinici si spitale sau de diversele proceduri necesare pentru corectarea ori rezolvarea problemei. Ca orice alt tip de medic pediatru, ortopezii trebuie sa fie firi deschise, vesele si carismatice.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.