Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

De ce externalizare IT?

Una dintre tendintele manifestate la nivel de business este aceea a specializarii tot mai puternice a companiilor pe un anumit domeniu, iar atunci cand apar activitati conexe fata de cea de baza, acestea sa fie separate intr-o alta companie sau sa fie externalizate.

Outsourcing-ul este utilizat deja la scara larga, Romania fiind a patra mare piata din lume, si asta a reprezentat un pas foarte important in dezvoltarea afacerilor mici si mijlocii de la noi, care nu isi mai irosesc angajatii si resursele financiare pe acele zone din activitate care pot fi externalizate cu beneficii multiple.

Extenalizarea serviciilor IT pentru o companie, indiferent de marimea ei, relateaza cei de la Hit.ro, reprezinta o decizie ce poate face diferenta in cadrul pietei. Avantajele unei asemenea masuri sunt atat de ordin financiar cat si calitativ.

O firma de outsourcing IT ofera servicii complete in acest domeniu, servicii pe care un angajat intern nu va fi capabil sa le asigure niciodata. Spre exemplu, o astfel de firma are personal specializat pentru a interveni pentru orice fel de eroare sau de problema de hardware sau software, de la distanta sau local, oricand, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana, fara concedii si fara sarbatori legale. In acest domeniu o problema aparuta in online sau in sistemul de productie poate avea urmari grave si foarte costisitoare, ceea ce companiile nu isi pot permite.

Altfel spus, o firma de servicii IT isi asuma sarcina de a asigura functionarea permanenta si fara intreruperi a programelor, site-urilor sau echipamentelor IT ale companiei. Odata cu aceasta sunt preluate si riscurile, dar se si ofera garantia unui service ireprosabil. O astfel de firma are drept obiectiv remedierea cat mai rapida si mai prompta a oricarei probleme aparute, caci de asta depinde si productivitatea, dar si prestigiul sau. Altfel spus, de calitatea serviciilor oferite depinde si succesul companiei pe piata.

Profesionalismul firmei catre care se face externalizarea serviciilor IT se reflecta in specialistii pe care aceasta ii detine. Fiind bunul cel mai de pret al sau, firma va investi constant in pregatirea oamenilor sai, lucru pe care o alta companie, care are un alt domeniu de activitate nu il va putea face cu aceeasi usurinta. Costul unor specializari constante – atat din punct de vedere financiar cat si ca resurse de timp – sunt de obicei prea mari pentru a se justifica.

Un contract de externalizare a serviciilor IT va reprezenta mereu o modalitate de a reduce costurile, fara a afecta calitatea produselor sau a serviciilor oferite.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.