Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

De ce este importanta matematica pentru dezvoltarea personala

Matematica se afla printre acele materii predate inca de la inceputul claselor primare pe care multi o catalogheaza drept nefolositoare odata cu introducerea notiunilor mai complexe ce apar la liceu sau la cursurile de facultate. In realitate, notiunile de matematica invatate in scoala au un rol extrem de important in dezvoltarea personala si capacitatea de gandire logica.

Carierele in care sunt necesare cunostinte de matematica

Matematica in sine nu se aplica direct niciunui tip de cariera, mai putin acela de profesor in domeniu, dar cunostintele avansate de matematica sunt necesare pentru cariere in diverse domenii complexe si de viitor.

1. Arhitectura - arhitectii au nevoie de matematica pentru diversele calcule necesare in momentul proiectarii. Totul, de la rezistenta structurala, la multe alte detalii legate de proiectare necesita cunostinte avansate de matematica si geometrie.

2. Economie - elevii sau studentii care isi doresc sa urmeze aceasta cariera vor avea cu siguranta nevoie de meditatii matematica. Economistii lucreaza direct cu numerele si au nevoie sa poata face calcule complexe rapid.

3. IT - orice tip de cariera in domeniul IT-ului, fie ca este vorba de programare, web building, analiza sau mentenanta de retele are nevoie de cunostinte de matematica deoarece la baza limbajelor de programare sau web building stau notiuni de baza de logica, care la randul lor au la baza notiuni de matematica.

4. Animator - nu doar carierele extrem de serioase au nevoie de cunostinte de matematica. Dezvoltarea personala se poate aplica oricarui domeniu, iar animatia este unul din acestea. Animatorii au nevoie de cunostinte de algebra lineara pentru a construi obiectele 3D intr-un mod fidel realitatii.

5. Efecte speciale - aproape orice cariera in care se folosesc exclusiv soft-uri complexe are la baza metode numerice si algoritmice de procesare. Cu alte cuvinte, softurile care fac efectele vizuale au si ele la baza aceleasi principii si notiuni matematice, iar pentru a lucra in domeniu, aceste concepte trebuie bine intelese.

6. Criminalist - orele de meditatii la matematica pot insemna si o cariera in stiinta criminalistica. Odata cu numeroasele seriale de tip CSI difuzate pe posturile de televiziune sau disponibile pentru vizionare pe internet, tot mai multi tineri sunt atrasi de o cariera in criminalistica, dar foarte putini stiu ca principiile de matematica sunt indispensabile in procesul de analiza a probelor de la locul crimei, precum calcularea traiectoriei sangelui, locul de impact al armei sau pozitia victimei.

7. Astronaut - desi cariera de astronaut nu este intocmai plauzibila pentru elevii si studentii din Romania, aceasta ramane una dintre cele mai des mentionate cariere atunci cand un copil de scoala primara este intrebat ce vrea sa devina cand va fi mare. Parintii pot face uz de argumentul ca astronautii au nevoie de notiuni serioase de matematica pentru a pilota atunci cand copiii refuza temele sau orele de meditatii la matematica.

In materie de dezvoltare personala, matematica este o stiinta care odata stapanita are numeroase aplicatii la care cei mai multi nici macar nu s-ar gandi. Aproape orice cariera de viitor necesita cunostinte de algebra, geometrie sau alt tip de matematica aplicata. De aceea, ca parinte sau ca tanar proaspat absolvent al liceului, inainte de a cataloga matematica drept o materie lipsita de importanta sau de aplicatii practice, este important sa se studieze lista cu carierele pentru care notiunile de matematica sunt indispensabile.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.