Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

De ce compania ta are nevoie de o lista de firme mereu actualizata?

Pentru orice tip de strategie de marketing direct, accesul la o lista de firme mereu reactualizata este cheia succesului. Pentru a putea porni orice campanie de marketing, compania are nevoie de o baza de date cu publicul tinta bine pusa la punct, relevanta si usor de utilizat. Indiferent daca este vorba de lista de emailuri pentru vanzarile directe prin email, fie de business to business si alte strategii precum vanzari prin telefon, sms sau chiar fax, fara o baza de date solida, rezultatele vor intarzia sa apara.

Ce inseamna baza de date sau o lista firme pentru strategii de marketing?

Baza de date nu este in mod necesar sinonima cu o lista firme, pentru motivul ca multe companii lucreaza cu alt tip de public tinta. O baza de date poate contine informatiile firmelor care pot fi abordate in vederea colaborarii sau promovarii si vanzarilor sau poate la fel de bine contine date de contact ale unor persoane fizice al caror profil se potriveste cu publicul tinta identificat de departamentul de marketing.

Ceea ce este important in ceea ce priveste baza de date este modul in care aceasta este structurata.

Ce inseamna o baza de date solida?

O baza de date solida este o baza de date formata din firme sau date de contact ale unor persoane fizice complete. O simpla insiruire de email-uri intr-un document Excel nu poate fi considerata o baza de date si va putea fi cu greu folosita drept baza pentru strategii de marketing de succes.

Prea multe firme din Romania sufera din cauza lipsei unei astfel de baze de date create la modul profesionist. Expertii in domeniu recomanda renuntarea la formatul Excel si incercarea crearii unei baza de date cu liste firme sau persoane fizice in Access.

Microsoft Access este programul potrivit pentru acest task pentru ca:

  • Permite selectii si filtrari;
  • Permite afisarea tuturor informatiilor unui contact pe aceeasi pagina;
  • Elimina datele dublate.

Ce ar trebui sa cuprinda in mod ideal baza de date?

Intr-o companie care doreste sa lucreze profesionist, o singura baza de date este cea mai buna metoda de a centraliza toate informatiile necesare pentru realizarea unor strategii de marketing solide.

Aceasta baza ar trebui sa cuprinda:

  • Lista firme din acelasi domeniu sau liste firme targhetate in campanii;
  • Lista cu clientii deja existenti;
  • Lista furnizori;
  • Lista jurnalisti;
  • Lista VIP-uri.

Cum ajuta aceasta baza de date in mod concret?

Odata ce baza de date este realizata in mod profesionist si actualizata la zi, aceasta devine punctul de plecare pentru orice campanie de direct marketing. Punand la dispozitie date de contact pentru toti clientii existenti, dar si potentiali clienti, aceasta poate fi folosita pentru a pune la punct strategii de vanzari directe online, prin telefon, prin sms si chiar prin fax.

Companiile care dau atentia cuvenita acestui aspect isi cunosc mai bine publicul tinta si au o relatie de comunicare mult mai solida. Pentru a vedea rezultate este insa important ca aceste baze de date sa fie mentinute in permanenta reactualizate fie de departamentul de relatii publice, fie de o persoana desemnata.

O alta optiune mai simpla pentru companiile fara departamente dedicate este inchirierea unei baze de date a firmelor sau persoanelor fizice.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.