Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Cum ne ajutam copiii sa se descurce bine la matematica?

Matematica este una dintre materiile de scola primara si generala care dau cea mai mare bataie de cap parintilor in perioada in care sunt inca partenerii de rezolvat teme ai micutilor. Daca exercitiile de matematica de clasa 1 si a 2 par mai mult o joaca, culegerile de exercitii pentru clasa 3 incep sa introduca concepte care pot parea adesea prea complicate pentru varsta la care le sunt predate copiilor. Intelegerea matematicii inca de la notiunile introductive este extrem de importanta pentru ca pe mai tarziu aceasta sa nu ajunga sa puna probleme serioase.

Este de datoria parintilor sa se asigure ca micutii pornesc cu dreptul pe acest drum complicat la matematicii de scoala, iar in acest scop atitudinea este la fel de importanta ca si strategia.

Performanta celor mici nu trebuie lasata in voia sortii, insa nu trebuie cazut nici in extrema opusa in care se pune mult prea multa presiune pe acestia. Parintii au rolul de indrumatori in orice tine de primii ani de scoala, de la exercitii de matematica la teste de limba romana, dar trebuie sa inteleaga ca nu isi ajuta copiii rezolvandu-le direct temele. Pentru a ajuta cu matematica ce devine tot mai complicata incepand cu clasa a treia, parintii trebuie sa fie dispusi sa fie un sprijin si sa ofere indrumare, fiind pregatiti sa calmeze frustrarile celor mici fara a ajunge sa le rezolve ei, promovand astfel delasarea. O abordare alternativa este folosirea site-urilor precum www.123edu.ro, care ofera interfete colorate si un mediu de lucru pe placul celor mici chiar pe ecranul calculatorului sau a tabletei de care cel mai adesea se despart atat de greu.

Cum te asiguri ca micutii sunt pregatiti pentru exercitiile de matematica pentru clasa 3

Matematica devine progresiv mai dificila, clasa a 3-a este punctul in care aceasta materie incepe sa puna dificultati copiilor care nu si-au insusit corect conceptele de baza. Din fericire, aceasta problema poate fi inca rezolvata relativ usor, cu ajutorul parintilor.

1. Copiii trebuie sa inteleaga conceptele matematice. Primul pas pe care un parinte trebuie sa il faca atunci cand descopera ca cei mici au dificultati la matematica este sa se asigure ca acestia inteleg conceptele matematice de baza. Acestea sunt lucruri care se pot observa chiar in timpul jocii si se pot integra usor in orice activitate prin intrebari de genul "daca mai iei creionul acesta si creionul acesta colorat din cutie, cate creioane vei avea pe masa? Dar daca punem 3 creioane la loc, cate vor fi in cutie?" Un copil de clasa a 3-a ar trebui sa raspunda relativ fara dificultate la astfel de intrebari. Daca parintii observa astfel de dificultati ei trebuie sa se preocupe sa le corecteze din timp, adaugand mici exercitii de matematica la activitati de altfel creative. In mod ideal, copiii ar trebui sa poata da un raspuns la exercitii simple de inmultire si adunare in mai putin de 3 secunde, aceasta fiind semnul ca si-au insusit notiunile de baza.

2. Copiii trebuie sa invete sa lucreze ordonat. Dificultatea de rezolvare a unor exercitii matematica pentru clasa 3 poate sa aiba o sursa pe cat de simpla pe atat de usor de corectat, scrisul dezordonat. Micutilor le este mult mai greu sa se concentreze la problema daca nu pot descifra dintr-o singura privire problema pe care o au in fata. Pentru a putea lucra mai usor, dar si pentru ca parintilor sa le fie mai usor sa ajute, este foarte important un scris ordonat, mare, usor de descifrat. Invatatoarea si mai tarziu profesorii vor aprecia cu siguranta aceasta deprindere de a lucra curat si a scrie lizibil.

3. Corectarea problemelor aparute pe drum nu trebuie niciodata amanata. Matematica este o materie in care studiul se face progresiv, pentru fiecare notiune noua este importanta intelegerea notiunilor studiate precedent. Acesta este si motivul pentru care multi copii ajung sa aiba probleme la rezolvarea unor exercitii de matematica pentru clasa 3 si chiar mai tarziu, pana in liceu. Daca o notiune nu este inteleasa si parintii nu se grabesc sa repare aceasta problema, ea se poate transforma intr-un cerc vicios, unde fiecare notiune neinteleasa creaza alte confuzii care afecteaza pe mai departe. Este foarte important ca parintii sa ajute micutii inca de la primele semne ca nu inteleg o notiune de matematica si sa se asigure ca problema este corectata in timp, inainte de a fi predate notiuni noi care se bazeaza pe cea inca neinteleasa.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.