Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Cum influenteaza scoala online vanzarile magazinelor online

În primăvara acestui an, când în România a apărut primul val de infectări cu noul coronavirus, cursurile școlilor, liceelor și universităților au trecut în mediul online. Deși se credea că noul an școlar va începe în mod normal, realitatea ne arată cu cele mai multe școli au fost nevoite să introducă un program hibrid - cursuri cu două grupe de copii din fiecare clasă, fiecare grupă fiind alternativ la școală și respectiv acasă.

În cele mai multe localități s-a pregătit infrastructura școlară, cu dispozitive, camere web și conexiuni la internet în clase. Pentru a participa la cursurile online, copiii au fost nevoiți să aibă pregătite dispozitive la rândul lor - smartphone-uri, tablete sau laptopuri.

Cum a influențat această situație vânzările magazinelor online? Cel mai bun exemplu este cel al magazinelor din sfera IT&C. A crescut puternic cererea de tablete și laptopuri, în special produsele entry-level, cu prețuri mai mici. În cazul tabletelor, s-a inversat practic un trend descendent - aceste dispozitive nu se mai bucurau de atât de mult succes în ultimii ani, fiind preferate smartphone-urile. Acum, pentru școala online, elevii și profesorii au nevoie de ecrane mai mari, pentru a putea interacționa mai bine și pentru a observa mai bine tot conținutul distribuit.

Mai întâi în perioada martie - aprilie și apoi în perioada august - septembrie, vânzările de laptopuri au crescut fabulos. Pur și simplu s-au epuizat toate stocurile existente de laptopuri cu prețuri până în 2000 de lei, mulți importatori și distribuitori de pe segmentul low cost afișând clienților B2B (magazine online în special) stocuri zero la foarte multe produse. Chiar și acum, cu greu găsești în magazinele online laptop-uri cu prețuri sub 3000 de lei, fără a avea foarte multe variante dintre care să alegi, mai ales dacă dorești și Windows preinstalat.

S-au vândut masiv chiar și produsele resigilate. Trendul este vizibil și în zona de produse refurbished, unde laptopurile cu prețuri accesibile sunt destul de puține în stocuri. Și asta pentru că foarte mulți părinți au cumpărat laptopuri pentru copiii lor. Se adaugă multe achiziții publice și ale ONG-urilor, retailerii fiind luați prin surprindere de cererea foarte mare. Și pe segmentul de smartphone-uri există cerere masivă în ultimele 6 luni, însă aici abundeța de modele este mult mai mare, la fel și stocurile locale (segmentul era oricum unul cu vânzări mari). Unele magazine și unii producători au anunțat creșteri ale vânzărilor de zeci de procente, ba chiar dublări sau triplări pe termen scurt.

Au crescut vânzările magazinelor online pe multe alte segmente - cărți, papetărie, birotică, produse de îmbrăcăminte și încălțăminte plus accesorii și consumabile specifice protejării de Covid-19, în special măști faciale și geluri dezinfectante. Situația va mai dura se pare, deci astfel de domenii sunt pe val în continuare în e-commerce. Și multe altele relaționează într-un fel sau altul cu sistemul de școală online, care determină schimbarea comportamentului de consum pentru elevi și pentru părinții și celelalte persoane care îi au în grijă.

Multe magazine s-au bucurat de traficul în creștere și au apelat la soluții de upgrade tehnic, în special în ceea ce privește partea de gazduire web. Se știe faptul că dacă un website este vizitat simultan de foarte multe persoane, serverul trebuie să reziste pentru a nu exista situații cu timp offline sau pagini web care se încarcă greu. Acum se vede cu adevărat performanța unor data centere cu servere de ultimă generație, cu personal specializat și orientat cu adevărat spre clienți. Iată așadar un alt domeniu influențat puternic de școala online - cel al serviciilor web, în special găzduire web, unde magazinele online au cerințe tot mai ridicate și așteptări de soluții premium de la furnizorii lor.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.