Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Cum alegi agentia imobiliara pentru a vinde loturi de teren?

In zone cu imens potential turistic precum valea Prahovei si Brasovul, loturile de teren sunt mult mai cautate decat in alte zone urbane. Un teren intr-o zona de munte are numeroase utilizari, putand fi transformat in casa de vacanta, spatiu de inchirieri, complex turistic sau folosit pentru realizarea unor idei de agrement precum parcurile de aventura. Datorita potentialului imens, astfel de terenuri se vand usor daca se lucreaza cu o agentie imobiliara din Brasov sau din imprejurimi cu experienta in vanzari de acest tip.

Pentru a vinde lotul sau loturile de teren detinute cat mai repede si la un pret cat mai avantajos, este important ca proprietarul sa:

1. Inteleaga potentialul lotului de teren detinut. Fiecare proprietar in parte trebuie sa se informeze corect in privinta potentialului terenului detinut fara a se baza pe o singura opinie, in mod special daca opinia in cauza vine din partea unui agent imobiliar care se prezinta impreuna cu un client. Valoarea unui lot de teren depinde mult de factori precum utilitatile din zona, starea strazilor, regimul de constructie permis si calitatea de teren intravilan sau extravilan. Toate aceste informatii se pot obtine de la institutiile autorizate si ajuta in evaluarea corecta a terenului.

2. Sa nu colaboreze cu prima agentie imobiliara cu care discuta. In zona Brasovului exista cel putin cateva optiuni de agentii imobiliare cu care se poate colabora. Este recomandat sa nu se colaboreze cu o companie inainte de a discuta cu cel putin inca un agent pentru a face o comparatie intre strategia propusa, evaluarea facuta si onorariul cerut de fiecare agentie in parte. In cazul in care terenul se afla intr-o zona in care o singura agentie are exclusivitate, se poate apela la site-uri specializate pe anunturi online pentru a face o comparatie gratuita cu pretul terenurilor din zone similare.

3. Aleaga agentia imobiliara in functie de portofoliu, nu de promisiunile de pret la vanzare. Agentii fac adesea promisiuni nerealiste pentru a atrage vanzatorii in vederea unei colaborari. O agentie imobiliara din Brasov cu experienta in vanzarea de terenuri poate prezenta un portofoliu cu tranzactiile incheiate cu succes pentru a convinge clientul ca isi pot sustine promisiunile. O modalitate de a evita agentiile imobiliare care fac promisiuni pe care nu le pot sustine este negocierea unui comision care sa scada treptat daca terenul nu se vinde dupa o anumita perioada de timp. Agentii cu experienta nu vor face niciodata promisiuni ce nu pot fi sustinute intr-o baza reala.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.