Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Constructparti

Realitate manopere constructii
Desi multe societati de constructii sustin ca in 2010 preturile la manopere au scazut comparativ cu anul precedent,daca vei intra pe paginnile lor de web din istoric 2009 si cele actuale,vei observa ca s-au facut modificari dar nu in sensul scaderilor de pret ci,din contra,au majorat-e drept ca abia vizibil-cu mici adaosuri pe ici-pe colo.
Am analizat citeva zeci de asemenea sit-uri axindu-ma exclusiv pe manopere practicate dar nu am reusit sa deduc de undeva scaderea preturilor fata de anii trecuti,singurele facilitati,la o parte din ele,fiind acelea de reducere cu pina la 25 % la lucrarile mari.
Un alt lucru care ,pe mine personal,ma frapeaza este ca,desi traim in epoca ciberneticii,devizele de lucru sint facute tot dupa modelul vechi in care sint trecute absolut toate fazele unei manopere (preparare mortar,urcat mortar sau multe,multe alte chestii menite sa-ti dea batai de cap).Nu cred ca intereseaza pe cineva care vrea sa-si faca o casa felul cum iti prepari materialul,cum il transpori,etc;omul este interesat sa afle exact pretul final pe /m.p si nu chitibuseli menite sa umfle devizul,sa incurce clientul.
Am (exemplu) 10 m.p tencuiala ; spune-mi direct pretul final cerut: 10x10=100 lei; nu-mi trece: carat nisip....?
preparat material...?
transport material...?
tencuit....... ?
total...?etc....etc...
Este greoi,e mai simplu sa ai calculul final si acela sa-l dai clientului ca oferta. Ma rog,fiecare cu metodele lui de promovare.
Indiferent cum priviti lucrurile,nu luati de bune toata lista de manopere pe care ti-o ofera societatea: daca iti cere 12 lei metru patrat de tencuiala atunci acela e pretul si nu are dreptul sa-ti impuna preparare material,transport material etc.TOATE OPERATIILE SE INCLUD IN: Tencuit- Pret manopera: 12 lei /m.p- AICI NEGOCIEZI !
Va doresc negocieri fructuase reciproce!

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.