Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

City Hunt in Sibiu

De-a lungul vremii (pana acum vreo trei ani, mai exact), am trecut de nenumarate ori prin Sibiu fara a avea curiozitatea de a ma opri sa vizitez centrul vechi al orasului. Strabatandu-l doar din masina si doar pe arterele principale, mi-a facut impresia unui oras trist, cenusiu, tern si purtand adanc impregnata amprenta arhitecturii de tip comunist.

In 2008 am primit o solicitare de la un client pentru dezvoltarea unui modul de City Hunt in Sibiu. Mi-am facut de acasa temele (net, cautari, obiective, povesti) si am plecat in expeditie, fara un avant deosebit, totusi, datorita parerii modelate deja.

Imi este imposibil sa surprind in cuvinte socul pe care l-am resimtit cand am inceput sa vizitez centrul vechi al Sibiului...
M-am regasit teleportat, dintr-o data, altundeva. Afara. Departe. Oriunde, dar numai pe plaiurile mioritice nu.
Civilizatie, bun simt, oameni destinsi, corso, zambete, calm, politete, frumusete, incredere, fericire, plimbare, o suta de limbi vorbite, porumbei, relaxare, arteziene, case frumos colorate, scari povarnite unind trecutul cu prezentul, turnuri semete, muzee … si as putea continua mult si bine insiruirea de cuvinte. Ma tem insa ca v-as plictisi si pierde in acelasi timp...
Am fost invadat de o multime de lucruri pe care de mult timp nu le mai observ in jurul meu – sunt bucurestean si o buna parte din timp mi-o petrec in capitala. O urbe pe care, intr-o caracterizare succinta, as putea-o descrie, fara a exagera defel, cu antonimele vorbelor cu care am creionat atmosfera centrului vechi al Sibiului...

De prisos sa mai adaug ca de atunci incoace sunt iremediabil si probabil pentru totdeauna indragostit de centrul vechi al Sibiului, si, din cand in cand, merg acolo pentru doar o plimbare si cateva clipe tihnite petrecute in preajma copiilor si a porumbeilor din piata Sfatului.

Modulul de City Hunt dezvoltat in Sibiu si derulat de nenumarate dati pana acum il are in centru pe savantul Franz Joseph Muller, care, acum mai bine de doua secole, a facut o importanta decoperire chimica ce a avut un puternic ecou in epoca – s-a crezut ca a fost gasita piatra filozofala.

Astazi mai exista foarte putine exemplare din monedele batute din metalul descoperit de Muller, iar cateva se afla ascunse intr-un cufar, undeva in cetatea Sibiului. Cu ajutorul unui vechi manuscris si avand la dispozitie 4 ore, participantii vor strabate citadela in lung si-n lat pentru a dezlega misterul si pentru a gasi Tezaurul pierdut...

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.