Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Celebrul scriitor Sven Hassel a parasit definitiv frontul acestei lumi

Nu-s deloc putini cei care au crescut citindu-i cartile, modelandu-se dupa experientele povestite acolo sau pur si simplu traind proiectia unui razboi prezentat chiar din inima lui, asa cum a fost.

Scriitorul Sven Hassel s-a stins din viata la varsta de 95 de ani, lasand in urma sa o prestigioasa colectie de carti renumite, asa cum ar fi "General SS", "Legiunea blestematilor", "Blindatele mortii", "Gestapo", "Camarazi de front", "Imperiul iadului", "Moarte si viscol" sau "Drum sangeros catre moarte".

In materialul publicat pe site-ul personal al scriitorului, acesta este descris ca un "adevarat supravietuitor al ororilor din timpul razboiului, un luptator, un visator", fiind caracterizat in acelasi timp ca un om "extrem de serios, cu o vointa incredibila".

Pe numele sau adevarat Sven Pedersen, scriitorul s-a nascut in Danemarca in anul 1917, mutandu-se in Germania si inrolandu-se in armata 20 de ani mai tarziu. A luptat pe numeroase fronturi, de multe ori ranit, acesta s-a predat in 1945 trupelor ruse si a stat prizonier cativa ani in lagare. Incepand cu anul 1964 s-a mutat la Barcelona, acolo unde a locuit pana la finalul vietii.

Criticii considera ca scrierile sale reprezinta un amestec inspirat de experiente personale, intamplari auzite in perioada razboiului si nu numai, dar si fictiune. Oricum, Sven Hassel ramane scriitorul preferat al unor generatii intregi, "vinovatul" a multor nopti albe facute de adolescenti sorbindu-i fiecare pagina, multi specialisti in domeniu apreciind operele sale ca fiind adevarate capodopere. Lumea a pierdut un mare scriitor.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.