Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Cele mai importante momente istorice ale judetului Brasov

Descoperirile arheologice au aratat ca primele asezaminte din zona dateaza inca din Epoca de Bronz. Din nefericire, pana in secolul 13, nu exista prea multe informatii sigure despre evolutia demografica a zonei si nici despre istoria sa, insa incepand cu anul 1202, orasul incepe sa ia parte activ la politica tarii si nu numai.

Spusa pe scurt, istoria Brasovului poate fi rezumata in urmatoarele puncte:

- 1202: desi din punct de vedere istoric, nu exista o sursa care sa confirme anul 1202 ca an al formarii orasului, cateva dintre calendarele vremii pomenesc despre reunirea mai multor asezari in respective perioada. Drept urmare, anul acesta este considerat drept perioada 0 a orasului;

- in 1377 incepe constructia Bisericii Negre, proces care dureaza 100 de ani. Totusi, constructia este si astazi pe deplin functionala;

- 1559: parintele literaturii romanesti, Diaconul Coresi, tipareste in acest an primul manuscris in limba Romana.

- In 1804, orasul a inceput sa fie iluminat public pe timpul noptii, cu ajutorul unor felinare pe ulei;

- 1848 la Brasov se redacteaza “Printipurile noastre pentru reformarea patriei”, actul oficial al revolutionarilor, semnat de oameni ca Alexandru Ioan Cuza, Vasile Alecsandri si altii;

- in data de 8 septembrie 1950, orasul isi schimba denumirea cu numele de Stalin, denumire care va ramane timp de aproximativ 10 ani si 3 luni;

- 1960: a fost inaugurata cladirea Teatrului Dramatic, alaturi de cateva unitati de cazare;

- Decembrie 1989: au loc confruntari puternice intre revolutionari si fortele partizane regimului comunist. In timpul confruntarilor, au murit circa 90 de oameni, iar peste 290 au necesitat ingrijiri medicale de urgenta. In urma confruntarilor si a pierderilor de vieti omenesti, orasul a capatat titulatura de oras-martir.

Astazi, Brasovul este unul dintre cele mai aglomerate orase turistice din Romania, in care merita sa-ti faci vacanta (click aici pentru a vedea mai multe pareri ale turistilor). Dat fiind faptul ca este si punct de trecere al drumului national ce leaga Oradea de Bucuresti, exista numeroase posibilitati de cazare in Brasov, printre care se numara atat hoteluri de 3-5 stele, cat si pensiuni si moteluri, special facute pentru oamenii aflati doar in trecere pentru cateva ore sau o noapte. Brasov este pe lista oraselor ce nu trebuie ratate.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.