Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Cei mai dezastrosi virusi informatici

1) Virusul Ierusalim - 1987: Aceasta este unul dintre primul virus pentru MS-DOS din istorie, care a cauzat daune considerabile si a afectat mai multe tari, universitati si companii din întreaga lume. In ziua de vineri 13 din 1988, virusul de calculator este capabil sa infecteze un mare numar de institutii din Europa, America si Orientul Mijlociu. Numele virusului provine de la prima tara care la "cunoscut" - Universitatea din Ierusalim.
2) Virusul Morris (alias Internet Worm) - noiembrie 1988: este un worm (vierme) de Internet sau Morris, a fost unul dintre primul vierme distribuit prin Internet. E considerat primul vierme si a fost cu siguranta primul, pentru a obtine atenţia mass-media. De asemenea, a condus la prima condamnare, in Statele Unite.

3) Virusul Solar Sunrise - 1998: Doi adolescenti din California au luat prin surprindere guvernul SUA in 1998, atunci cand a invadat si a preluat controlul la aproximativ 500 de sisteme ce apartiea guvernului cat si din sectorul privat. Virusul a fost numit Solar Sunrise, datorita sistemului de operare numit Sun Solaris. Initial se credea ca atacul a fost condus de operatii din Irak. Mai tarziu, acesta a fost aratat ca incidentele au fost opera a doi tineri americani din California. Dupa atacuri, Departamentul Apararii a luat masuri drastice pentru a preveni accidentele ulterioare de acest tip.

4) Virusul Melissa - 1999: Virusul Melissa, de asemenea, cunoscut sub numele de "Mailissa", "Simpsons", "Kwyjibo", sau "Kwejeebo" macro virus este un mass-mailing. Acesta nu este un program independent, doar un worm (vierme). Melissa poate ataca Microsoft Word 97 si Word 2000 si Microsoft Excel 97, 2000 si 2003, e-mail client Microsoft Outlook 97 sau Outlook 98. In cazul în care un document Word care contine virusul este descarcat si deschis, apoi macroin document incearca sa trimita un email in masa la primele 50 de elemente din lista de alias. Dupa ce a fost capturat, creatorul virusului a fost condamnat la 20 de luni de inchisoare federala si a obligat sa plateasca o amenda de 5.000 de dolari.

5) I Love You - mai 2000: Aceasta este una dintre cei mai periculosi, worm/viermi raspandit in intreaga lume doar intr-o singura noapte. Acest virus a infectat aproximativ zece la sută din totalul utilizatorilor de Internet, cauzand pierderi financiare de aproximativ 5.5 miliarde dolari. Procesul a inceput atunci cand un utilizator a primit un e-mail cu subiectul "ILOVEYOU" şi un ataşament "LOVE-LETTER-FOR-YOU.TXT.VBS". Dupa ce dosarul este deschis, virusul este capabil de a transmite copia sa la fiecare adresa din Windows Address Book. Acest vierme a fost scris de un student filipinez.

6) Virusul The Code Red worm - iulie 2001 worm "Code Red" sa depistat pe Internet in 13/07/2001 el ataca calculatoarele care rulează Microsoft IIS server Web. worm Code Red a fost descoperit si studiat de catre functionari ai eEye Digital Securitate eEye Digital Security si Marc Permeh Ryan.

7) Virusul Nimda - 2001 este un worm/vierme care se raspandeste rapid eclipsand daun economice provocate de focare din trecut, cum ar fi Code Red. Mai multi vectori de propagare a virusului Nimda a permis sa se raspandeasca pe internet in doar 22 de minute. Viermele a fost lansat in 2001-09-18. Nimda a fost considerat ca fiind un virus din cele mai complexe, folosind pana la 5 metode diferite pentru a infecta calculatorul.

8) Virusul Downadup - 2009 este un worm/vierme, de asemenea, cunoscut sub numele de Conficker si Kido. programul sau malware se poate extinde cu ajutorul unui viciu de patch-uri Windows. Downadup care a fost capabil sa se raspandeasca prin intermediul Web, acum. China, Argentina, Brazilia, India si Rusia au fost principalele tari afectate.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.