Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Ce piatra naturala alegeti pentru decorarea interioara?

Piatra naturală decorativă vine într-o mare varietate de culori, texturi şi grosimi. Este important să alegeţi un model care să se potrivească suprafeţei peretelui care urmează să fie decorat. De exemplu, pentru un perete de sufragerie, puteţi alege cărămizi din piatră naturală decorativă pentru o senzaţie rustică. Dacă doriţi să decoraţi un perete unghiular sau curbat, este mai bine să alegeţi o foaie de piatră naturală care este foarte subţire de maxim 2 mm, dar şi foarte flexibilă, care este ideală pentru acel tip de poziţie dificilă. Totuși, nu ezitaţi să primiţi sfaturi de la profesioniştii care vă pot ghida în alegerea făcută. Culorile reprezintă un aspect foarte important în alegerea materialului utilizat în amenajare. De exemplu, dacă doriţi să aduceţi căldura interiorului casei, alegeţi tonuri întunecate, iar dacă doriţi mai multă lumină, alegeţi tonuri deschise.

Cum să aşezi piatra decorativă de perete?

Pentru ca investiția făcută să fie de durată, piatra ar trebui să fie lipită de perete, pe piață existând o gamă variată de lipici ce pot fi utilizate în acest sens. Este important să alegeți produse calitative și să urmaţi instrucţiunile. Furnirul de piatră se face direct pe perete. Pentru a face o acoperire de perete frumoasă, trebuie mai întâi să întindeţi lipiciul pe perete şi să aranjaţi fiecare piatră decorativă una lângă alta, având grijă să nu lăsaţi niciun spaţiu între ele.

Pentru ca aspectul să fie unul și mai interesant, puteți adăuga un alt material cu o textură și culoare care se combină armonios cu piatra decorativă aleasă. De exemplu, puteți opta pentru un perete de cărămidă, îmbrăcat în tapet sau chiar pietre naturale. De asemenea, puteți apela la materiale decorative, ce seamănă cu cărămida sau piatra naturală. Trebuie să fiți foarte atenți atunci când alegeți materiale ce copiază cărămida sau piatra, deoarece acestea pot lăsa de dorit în ceea ce privește calitatea. Astfel, ați putea pierde bani și chiar timp, lucru ce este de evitat.

La ce se folosesc plăcile de piatră?

Pietrele de faţadă, numite şi brichete de faţadă sau faianţă, sunt foarte la modă în ceea ce priveşte decorarea. Acestea imită perfect pereţii autentici de piatră, cărămidă sau ardezie. Cu ajutorul acestora puteţi crea cu uşurinţă o atmosferă rustică, zen sau industrială, fie că este vorba de amenajarea interioară sau de amenajarea exteriorului locuinței. Plăcile de piatră sunt destinate să acopere un perete interior sau exterior, fie în întregime, fie pe o singură parte a peretelui unei camere, variantă care este mult mai apreciată de designeri.

Plăcile de piatră sunt disponibile comercial sub formă de plăci. Există trei tipuri de format:

  • formatul puzzle - format din pietre cu care se potrivesc pentru a da un aspect final neregulat
  • formatul dreptunghiular - care oferă un design rectiliniu şi regulat
  • formatul ridicat - se obţine cu pietre expuse pentru a da un aspect rustic şi ridicat.
Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.