Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Avantajele folosirii unui convertor valutar

Una dintre deciziile principale ce trebuie luate in momentul in care se decide deschiderea unui cont de economii este daca acesta sa fie in lei sau in valuta. In functie de momentul in care se face tranzactia si de previziunile cursului valutar, oricare dintre optiuni poate fi mai profitabila la un moment dat. Folosirea un convertor valutar este solutia utila si rapida pentru a decide daca este momentul sa se faca tranzactii in lei sau in valuta sau daca este bine sa se faca schimbul valutar sau sa se mai astepte.

Situatiile in care este important sa se cunoasca cursul la zi

Romania nu a adoptat inca euro ca moneda de circulatie, iar aceasta situatie, desi dupa parerile analistilor este benefica pentru economie, este responsabila pentru multa confuzie si chiar pierderea unor sume semnificative atunci cand nu se da atentie cursului valutar.

Unul dintre cele mai clare exemple este situatia tranzactiilor imobiliare ce se efectueaza intotdeauna in euro. La sume mari de bani, asa cum este cazul celor vehiculate pentru vanzarea sau cumpararea de imobile, o diferenta de curs valutar poate avea un impact puternic. Folosirea unui convertor valutar online este la indemana in orice moment, acestea putand fi accesat inclusiv de pe telefoanele mobile pentru a determina daca cursul este in crestere sau in scadere fata de verificarile anterioare si pentru a decide daca este momentul potrivit pentru a face schimbul valutar.

O alta situatie afectata de evolutia cursului valutar de la o zi la alta sau de la o saptamana la alta este atunci cand se planuieste o calatorie in strainatate si in functie de evolutia cursului valutar se poate decide momentul in care banii pot fi schimbati.

In general, in orice situatie in care se detine o suma mare de bani ce trebuie transformata din lei in orice alta moneda sau vice versa, uramarirea cursului valutar pe cateva zile sau citirea unor prognoze pe site-uri de specialitate se poate traduce intr-un profit ce la sume mari poate fi semnificativ.

Atentie la folosirea convertoarelor de valuta din surse nesigure

Aceste convertoare sunt usor de folosit de pe orice computer , laptop sau dispozitiv mobil cu conectare la internet. In general este vorba despre o interfata extrem de simpla in care se introduce suma si moneda, se alege o moneda pentru convetire, iar rezultatul se obtine instantaneu.

Problema este ca nu toate convertoarele disponibile online se bazeaza pe un curs valutar corect, unele includ automat TVA-ul, iar altele dau rezultate gresite pentru monedele care nu se inscriu in lista celor mai tranzactionate.

Pentru siguranta maxima se recomanda folosirea unui convertor valutar sau al unui site de incredere. Aceste convertoare disponibile pe site-urile specializate si pe paginile oficiale ale bancilor sunt intodeauna actualizate la cursul valutar la zi, iar verificarea lor scuteste un drum la banca pentru a verifica cursul din ziua respectiva. Datorita faptului ca acestea dau rezultate extrem de precise, ele pot fi folosite inclusiv pentru a face studii de evolutie a unei anumite monede sau pentru a prognoza evolutia cursului pe baza unor tendinte observate periodic.

In acest mod, un convertor valutar de incredere poate deveni o unealta indispensabila pentru orice om de afaceri sau orice persoana fizica ce urmeaza sa schimbe sume mari de bani in vederea efectuarii unor tranzactii.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.