Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Autoclavul: Sterilizarea instrumentelor stomatologice

Nu are rost să subliniem cât de importantă este sterilizarea instrumentelor stomatologice, fiind una dintre condițiile esențiale pentru ca desfășurarea activității de către dentist să se realizeze fără probleme.

De altfel, unul dintre cele mai importante echipamente necesare pentru dotarea unei clinici sau al unui cabinet dentar este sterilizatorul autoclav.

Ce este autoclavul?

Charles Chamberland a inventat în anul 1879 autoclava(sub forma unui vas) – care a avut consecințe semnificative pentru dezvoltarea medicinei, fiind un echipament necesar pentru sterilizarea diverselor tipuri de instrumente medicale și de laborator. La scurt timp, s-au definit mai bine beneficiile sale, devenind astfel unul dintre principalele dotări din clinici și din spitale.

De obicei, o cameră autoclavă sterilizează instrumentele medicale sau de laborator. Majoritatea clinicilor dispun de autoclave de masă, de dimensiuni similare cu cele ale cuptoarelor cu microunde.

În general, cabinetele dentare nu beneficiază de mult spațiu, așadar autoclavele de masă constituie un mijloc eficient de a economisi loc – se pot steriliza o mulțime de instrumente în același timp.

De ce să alegi un autoclav clasa B

La ora actuală pe piață există mai multe tipuri de autoclave – clasa B, clasa S și clasa N, iar una dintre opțiunile preferate de specialiști este autoclavul din clasa B.

Procesul de sterilizare este, de regulă, unul rapid și poate dura de la șase la treizeci de minute în funcție de instrumentele ce trebuie să fie sterilizate. Această procedură a diferitelor instrumentelor dentare este eficientă, sigură și impune reglarea unei temperaturi de 270 grade Fahrenheit pentru o sterilizare completă. Unele instrumente dentare sunt sterilizate la aburi, iar alte echipamente utilizează anumite metode care elimină umezeala din cadrul procesului. Având în vedere importanța sterilizatoarelor ar trebui să vă asigurați că furnizorul pe care îl alegeți oferă o garanție extinsă a produselor. Așadar, pentru că autoclavele sunt frecvent utilizate pentru a preveni infecțiile, este esențial să alegeți cele mai bune branduri din industrie.

De-a lungul timpului, tehnologia a evoluat, iar numeroasele cercetările efectuate au dus la optimizarea constantă a acestor dispozitive. Astfel că la ora actuală pe piață, veți putea găsi autoclave cu performanțe ridicate la prețuri competitive. Unul dintre magazinele de specialitate care comercializează astfel de produse stomatologice la standarde ridicate este Dentex. Pe website-ul magazinului puteți găsi o gamă de produse stomatologice necesare oricărui cabinet pentru restaurare, igienă, protetică și implantologie.

Ce caracteristici și specificații tehnice are un autoclav eficient

Necesitatea unor instrumente eficiente de sterilizare dentară nu a fost niciodată mai mare, așadar, alegerea unui autoclav de calitate este extrem de importantă în acest sens. De altfel, prețul unei autoclave clasa B diferă în funcție de mai multe criterii – în primul rând, de caracteristicile și de specificațiile tehnice, iar în al doilea rând de producători și de distribuitori.

Din portofoliul de produse al magazinului Dentex, face parte sterilizatorul autoclav Bluetech Clasa B cu Printer, un produs performant care se remarcă prin caracteristicile și specificațiile sale tehnice:

  • Vacuum fricționat;
  • Imprimantă internă;
  • Pompă de vacuum;
  • Volum 17 sau 23 litri;
  • Greutate: 65 kg;
  • Teste Bowie Dick și Helix;
  • Dimensiuni interioare – 240x440 ;
  • Dimensiuni exterioare – 760x640x475.

Fără îndoială că achiziționarea echipamentelor dentare constituie o investiție importantă, dar este necesară pentru a putea desfășurarea activitatea în condiții normale.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.