Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Alocatia pentru copii

Creste alocatia pentru copii pana la 2 ani
De la anul, indemnizatia pentru cresterea copilului va fi de 600 de lei, iar alocatia de stat pentru copiii de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani, in cazul copiilor cu handicap, va fi majorata de la 24 lei la 200 de lei. Plata concediului maternal sau indemnizatia lunara de crestere a copilului va fi trimisa beneficiarilor prin posta, dar poate fi virata si in contul bancar.

Proaspetele mame ar putea primi tichete de cresa
O alta noutate ar fi ca mamele care se intorc la locul de munca mai devreme de doi ani ar putea primi din partea angajatorului tichete de cresa in valoare de 300 lei. Acestea se vor da pentru cresterea copilului pana cand acesta va implineste 3 ani, costurile fiind suportate integral de asigurator. Cele care va benificia de aceste drepturi nu i se va percepe impozit suplimentar. Angajatorul nu e insa obligat sa acorde aceste tichete, le poate acorda doar daca vrea ca angajata sa revina mai repede la locul de munca. Mamele care vor renunta la concediul maternal si la drepturile banesti pe care le implica acestea vor putea plati cresa copilului cu aceste tichete. Aceste angajate nu vor fi nevoite sa renunte la tichetele de masa sau la cele cadou. Daca angajatul care a primit tichetele de cresa nu le-a utilizat in luna respectiva in scopul destinat, angajatorul va recupera contravaloarea lor din drepturile salariale.

Alocatia de stat se va acorda si copiilor care nu merg la scoala
Din 2007, Ministerul Muncii va acorda alocatie de stat si copiilor de varsta scolara care nu merg la scoala. Vor primi alocatii de stat si copiii prescolari si cei cu handicap vizual. Scolarii si prescolarii, precum si tinerii in varsta de 18 ani, care frecventeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, vor primi alocatie de stat, pana la terminarea studiilor, din fondurile Ministerului Educatiei.

Sursa: Libertatea pentru femei

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.