Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

Ajutorul pentru mame singure

Cazurile mamelor nevoite sa isi creasca singure copiii, fara nici un ajutor din partea tatalui, sunt din ce in ce mai frecvente in Romania. Tocmai de aceea, ele beneficiaza de un ajutor din partea statului, in functie de numarul de copii aflati in ingrijirea lor. Daca te afli in aceasta situatie, iata cum poti intra in posesia banilor ce ti se cuvin.

Alocatia pentru familia monopaternala

Conform informatiilor, oferite de Ministerul Muncii, de alocatia de sustinere pentru familia monopaternala beneficiaza familiile formate dintr-o persoana singura, cu copii de pana la 18 ani aflati in intretinere si care locuiesc impreuna cu aceasta.

Ajutorul se acorda numai in cazul in care venitul familiei pe fiecare membru al familiei nu depaseste 168 lei. Valoarea alocatiei este calculata in functie de numarul de copii aflati in ingrijirea parintelui singur. Astfel, pentru familia cu un copil, suma primita de la stat este de 50 lei, pentru familia cu doi copii, de 59 lei, pentru familia cu 3 copii, de 67 lei, iar pentru cea cu 4 sau cu mai multi copii, de 76 lei.

Documente necesare pentru primirea ajutorului
Pentru a beneficia de acest ajutor, trebuie sa depui un dosar la primaria localitatii sau, dupa caz, a sectorului municipiului Bucuresti in care domiciliezi.
Acesta trebuie sa contina:

- Cerere tip, completata la fata locului
- Acte doveditoare privind componenta familiei si veniturile acesteia: certificate de nastere, adeverinta de salariu
- Livretul de familie completat la zi
- Hotararea judecatoreasca prin care sotul este declarat diparut si nu participa la intretinerea familiei.
- Dispozitia primarului privind instituirea tutelei.

Sursa:Libertatea pentru femei

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.