Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

5 motive ca sa te faci administrator de imobile

Perioada de criza financiara si de declin economic din ultimii 6 ani a rezultat in desfiintarea unui numar foarte mare de locuri de munca, dar cu toate acestea mai sunt cateva ocupatii care inca sunt cautate, printre acestea fiind si aceea de administrator de bloc sau imobile. Pentru a putea ocupa un post in aceasta functie, doritorii trebuie sa aiba calificare sau sa urmeze un curs de calificare in domeniul administrarii de imobile. Acest lucru este prevazut de legea 230/2007, iar incepand cu acel an, orice persoana care dorea sa isi mentina postul de administrator de bloc sau vroia sa preia administrarea unui imobil este obligata sa detina calificarea necesara.

Obligativitatea calificarii a fost introdusa pentru a nu mai exista cazuri in care administratorul imobilului sa nu stie ce are de facut in anumite situatii. In plus, cursurile ajuta la aprofundarea si intelegerea anumitor aspecte legale ce tin de administrarea bunurilor comune, dar si a normelor de aplicare ale acestora.

Motive pentru a alege functia de administrator de bloc

Cateva din aspectele pozitive care fac ca ocupatia de administrator de bloc sa fie una din ce in ce mai cautata:

1. Flexibilitatea programului - programul celor care lucreaza in administrare imobile este unul pe care fiecare administrator si-l face asa cum ii este mai bine. Poate lucra numai in anumite zile, seara, dimineata sau chiar noaptea in cazul intocmirii listelor de intretinere. Acest lucru da o libertate de miscare cum putine alte ocupatii o mai pot face. Programul flexibil este un mare atu si in cazul in care se doreste completarea veniturilor cu alta ocupatie part-time.

2. Numarul mic de ore lucrate - administratorii imobilelor nu se pot plange ca lucreaza numarul orelor standard dintr-o luna, acest lucru fiind un alt mare motiv pentru care ocupatia de administrator de bloc este la mare cautare.

3. Contactul permanent cu oamenii - toti cei care se ocupa de administrare imobile au in permanenta contact cu diverse persoane, fie ca este vorba de furnizorii de utilitati, de furnizorii de servicii sau de locuitorii imobilului, in concluzie, nu este o ocupatie in care sa intervina rutina si plictiseala. Aceasta ocupatie nu este in nici un caz recomandata persoanelor antisociale sau care nu au abilitati de comunicare si de negociere foarte bune. Persoanele care nu stiu sa se mulze pe diversele categorii de oameni nu vor rezista prea mult in aceasta meserie, autoexcluzandu-se la scurt timp de la debut.

4. Sumele castigate - veniturile lunare ce pot fi castigate din aceasta ocupatie nu sunt deloc de neglijat. In cazul in care se are in administrare o singura asociatie de proprietari, banii vor fi putini, dar un administrator bloc care presteaza aceste servicii pentru 5-6 imobile va trece cu mult peste venitul mediu din Romania. Avand in vedere numarul de ore lucrate se poate spune ca ocupatia de administrator este una mai mult decat avantajoasa.

5. Nu este o meserie solicitanta - toti cei care lucreaza in administrarea de imobile nu se pot plange ca este o meserie solicitanta atat din punct de vedere psihic, dar mai ales din punct de vedere fizic. Chiar daca exista posibilitatea de a aparea conflicte cu locuitorii imobilului care au restante mari, acestea se pot rezolva pe cale legala, de aceea nu este recomandat nici unui administrator de bloc sa se complaca in situatii neplacute.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Turism si Hoteluri in Romania

Destinatii de vacanta si informatii de cazare in hoteluri vile sau pensiuni din Romania, posibilitatati cautare si rezervare hoteluri online, Forum turism cu destinatii sau cazare hoteliera de evitat.

Scrie Corect Romaneste

O campanie care incurajeaza scrisul corect in Romaneste pe internet campanie initiata de trei studenti de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj Napoca.

Antena1 Economic

Antena1 Economic

Noutati din PCNews

Stiri si informatii din ultimile apartii in tehnologie IT, jocuri, telefonie, fun, si multe noutati din domeniul tehnologiei.

Va oferim o gama variata de produse la cele mai bune preturi din Romania oferite de magazinul online emag.ro unde livrarea produsului este gratis. Cumpararea se face direct pe site si plata o faci la primirea coletului. Simplu si rapid nu ? Produsele sunt mai ieftine decat la magazin.