Skip to Content

Horoscop Zilnic Actualizat

Berbec Gemeni Leu Balanta Sagetator Varsator Taur Rac Fecioara Scorpion Capricorn Pesti

3 pasi simplii pentru eliberarea certificatelor profesionale ARR

Pentru a se putea efectua transport rutier, conducatorii auto au nevoie de anumite certificate si atestate de competenta eliberate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR).

Conducatorii auto titulari de permise auto de categoria C, C1, C1E si CE, si categoria D, D1, D1E si DE trebuie sa detina certificate de calificare profesionala, valabile pentru tipul de transport efectuat de catre conducatorul auto. Cele mai cautate atestate sunt cele de transport marfa sau transport persoane si au o valabilitate pe o perioada de 5 ani. Mai multe detalii se pot vedea pe http://arr.i-drpciv.ro/.

1. Pregatirea pentru obtinerea atestatelor ARR

Pregatirea conducatorilor auto care practica transport marfa sau transport persoane este una continua si cuprinde o serie de cursuri specifice desfasurate in centre speciale de perfectionare profesionala autorizata de Ministerul Transporturilor.

Cursurile practice sunt urmate ca in cazul oricarui examen de o testare si examinare teoretica si practica (daca este cazul). Pentru testarea teoretica exista o serie de teste online la care au acces toate persoanele doritoare de atestat ARR pentru a-si imbunatati si aprofunda cunostintele. Ca si in cazul testarilor pentru categoria A, B, C etc, examenele online simuleaza atmosfera si pasii care se parcurg in timpul testarii oficiale.

Candidatii care au trecut probele fara probleme si sunt declarati admisi trebuie sa depuna o serie de documente la orice Agentie teritoriala a ARR pentru a obtine certificatul de calificare profesionala. Certificatul este eliberat in termen de maxim 30 de zile de la data inregistrarii cererii. Cursantii declarati admisi trebuie sa solicite personal eliberarea certificatelor.

2. Acte necesare pentru eliberarea certificatelor ARR:

  • Cerere tip de solicitare
  • Actul de identitate in original si copie
  • Permis de conducere in varianta originala si copie
  • Fotografie tip buletin color cu dimensiuni de 25 x 32 mm
  • Document de plata a tarifului de eliberare in original si copie

Candidatul trebuie sa declare pe propria raspundere ca documentele prezentate in copie sunt conform si coincid cu cele in original.

In cazul pierderii, furtului, distrugerii sau deteriorarii documentului cat este in perioada de valabilitate, titularul de poate prezenta la ARR cu documentele mentionate mai sus si in plus:

  • Anunt in ziar privind pierderea/distrugerea certificatului
  • Certificatul deteriorat in original
  • Adeverinta eliberata de Politie in cazul furtului

3. Eliberarea certificatelor profesionale

Certificatele se elibereaza conducatorilor auto titulari sau in cazuri exceptionale persoanelor imputernicite si numai dupa ce se prezinta documentul de plata in original pentru a primi numar de inregistrare. Certificatul se elibereaza intr-un plic sigilat in completa confidentialitate. Pentru a se evita anumite neplaceri sau neintelegeri este recomandat ca plicul sa se desfaca atunci cand este primit si sa se verifice cu mare atentie corectitudinea datelor inscrise in certificat.

Categorie: 

Articole asemanatoare

Interviu cu Billie Joe

In editia din aceasta saptamana a revistei Kerrang! fanii rock-ului vor putea citi in exclusivitate un interviu cu solistul trupei Green Day, unul dintre cele mai mari si importante staruri rock.

Iata o parte din interviu:

CARE ESTE...

OST MOUNTAIN FEST - Busteni

Prima editie a Festivalului International de Muzica Rock – OST MOUNTAIN FEST va avea loc in perioada 6-8 august 2010 la Poiana Mare din Busteni.

La festival vor fi prezente in jur de 15 formatii din Germania, Spania, Croatia, Portugalia, B...

Sanatate si nutritie, alimente care te intineresc

Sanatate si nutritie, alimente care te intineresc, alimente care te mentine tanar si in forma, alimente ce au un rol de a preveni imbatranirea cat si mentinerea tonusului sanatatii.

IAURTUL
Bogat in vitamina B, saruri de calci...

Retete sau diete de slabit

Retete sau diete de slabit, Vreti sa slabiti? si ideea unui timp indelungat de lipsuri te descurajaza. Eu am gasit reteta care m-a ajutat si vreau sa spun si aici. Asa incepe orice poveste frumoasa de genul asta. Ei bine, din pacate nu-i mereu asa...

Hayley Williams, topless pe Twiter

Contul de Twitter a lui Hayley Williams a fost spart iar faptasul a uploadat o poza topless cu solista grupului Paramore.
Desi avocatii acesteia au petrecut intreaga noapte incercand sa stearga poza si sa afle cine este faptasul, tot ce au p...

Viata e un rol - interpretat de Jean Constantin

Ultima melodie interpretata de marele actor Jean Constantin este melodia "Teatrul este Gol, viata e un rol Fir ar mama ei de viata" in emisiunea Happy Hour de la Pro TV. o melodie ce a pus un pic pe ganduri toti invitatii la emisiune, Sebas...

Romania – locul 3 la Eurovision

Felicitari Romaniei, sau mai degraba Paulei Seling si lui Vio, care au reusit sa se claseze pe ultimul loc de pe podium cu melodia Play with fire.
Castigatoare a fost Germania, cu melodia Satellite, cantata de Lena.Aceasta a castigat cu un p...